torstai 31. joulukuuta 2015

Moi lahtelaista!

Tällä kertaa vuoden vaihtuminen tarkoitti meidän huudeilla muutakin kuin uuden vuosiluvun kirjoittamisen opettelua. Kävi niin, että kuntaliitos tuli ja Lahden kaupunki liitettiin pikkuiseen kuntaamme. Uuden kunnan nimeksi tuli tietenkin Lahti. Eli nyt olen taas lahtelainen ja ihan niin, ettei tarvinnut edes muuttaa.

Jossain vaiheessa kesää keksin, että otanpa kuvia niistä asioista, mitkä Lahdessa on kaunista ja mukavaa ja kivaa tai muuta sellaista. No, ihan kaikesta mistä olisin halunnut, en kuvia ole ottanut. Koska kamera ei ole läheskään aina mukana tai sitten kun se on mukana, en aina muista kuvata. Ja sen kerran kun oikein tarkoituksella kiersin Lahden katuja kameran kanssa, että saisin näitä kuvia, kamera ei toiminut. Mutta tässä nyt kapea kuvakavalkadi Lahdesta. Ei mitään taidokkaita Lahden fb-sivuilla esiintyviä luontokuvia tai sibeliustalokuvia tai satamakuvia eikä ainoataan kuvaa Lahden keltaisesta sorsanpoikasesta. Eikä hassunhauskoja lahtiblogi-tyyppisiä kuvia. Tai mitään muitakaan taidokkaita kuvia. Vaan ihan tavan kuvia. Kauniista Lahdesta. Uudesta Lahdesta. Meidän kivasta Lahdesta.

Hyvää uutta vuotta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiistai 29. joulukuuta 2015

Itse tehtyjä joululahjoja

Itse sain tänäkin vuonna paljon lahjoja. Tämä joulu meni kovin pitkälti kynttilälinjalla, mikä ei haittaa, sillä ne ovat mieluisia ja niille on aina käyttöä. Paketeista löytyi myös kotimaista käsityötä olevat korvakorut ja lahjakortti jalkahoitoon sekä jokunen muu asia. Jos joku voisi olla toisin, niin enemmän saisi tulla käsityölahjoja. Tänä vuonna yksi ystävä muisti itse tehdyllä. Ja veljeltä sain neulekirjan.

Itse annoin lahjoina taas kaupasta ostettua, kierrätyksestä hankittua ja muutama itse tehty juttu päätyi joulupukin lahjasäkkiin. Harmittaa tämä itse tehtyjen vähäisyys myös annetuissa lahjoissa, mutta tänä vuonna oli nyt näin. Ja tämä taisi olla jopa enemmän kuin viime vuonna, joten pitää olla tyytyväinen.

Joulukalenteriaskarteluista meni eteenpäin ainakin mittatähti, joulutähtiä, lusikkakeiju ja kynttilöitä. Noiden lisäksi ompelin pari pipoa. Päällimmäinen kangas on Verson puodista, vuori taitaa olla Kärkkäisen trikoota.



Lasten serkku toivoi jo vuosi sitten itselleen säkkituolia turkoosilla päällyksellä. Kierrätyksestä löytyi sopiva säkkituoli, johon löytyi turkoosi japanilaispuuvilla Eurokankaasta. Pesin ja silitin kankaan ja onneksi tarkastin kaavat ennen kuin aloin leikkelemään. Eipäs säkkituoli ollutkaan samaa mallia kuin aikaisemmat ja tätä varten pitikin piirtää uudet kaavat. Sopiva päällinen kuitenkin tuoliin tuli ja juuri ja juuri jouluksi. Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, olen viime tipan tyyppi. Säkkituoli löytyi jo kesäkuussa, kangaskin hyvissä ajoissa syksyllä, mutta ompelu - se jäi sinne viime hetkeen.

 


Neuloen valmistui lahjaksi parit sukat. Tavallisia sukkia tavallisista langoista ilman mitään kummempia ohjeita. Niin tavallista tylsää neulottavaa että. Kun näiden välissäkin neuloin tavalliset sukat ja näiden jälkeen on tulossa tavalliset sukat, niin sitten tulee kyllä tavallisten sukkien neulomistauko ainakin vuodeksi.

Raitasukat piti alun perin tulla itselle, mutta kääräisinkin ne pakettiin. Mies oli ainoa, joka oli toivonut sukkia lahjaksi ja saamansa piti. Vihreät miessukat valmistuivat juuri sopivasti päivää ennen paketin avaamista.

 
 
 

maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulu oli.


Joulu oli iloisia ilmeitä, leveitä hymyjä ja hurjia tuuletuksia kun paketista löytyi mieleinen lahja. Juustotarjotin, suolakeksit ja rypäleet. Liikaa suklaata, maksullinen pukki ja haudoilla käynti. Uudet pyjamat, lahjakortti jalkahoitoon ja jätteenlajittelu-urakka. Rosollia, sienisalaattia ja hedelmäsalaattia. Kolmen suklaan kakku ja piparkakkuja. Lumeton maa, auringonpaistetta, pyöräilyä ja täysikuu. Lautapelaamista, legojen rakentamista ja neulomista. Lukemista, leikkimistä ja juuri sopivasti avautunut amaryllis. Tämä joulu oli aika Star Wars.