tiistai 1. marraskuuta 2016

Lomapuuhia

Viime viikolla olleelle syyslomalle ei suunniteltu mitään tarkkaa ohjelmaa. Etukäteen lapset toivoivat askartelua, leipomista, metsäretkeä, uimista, elokuvia, taidenäyttelyä ja hoploppia. Koska lomalla vietettiin synttärijuhlia ja niihinkin piti valmistautua sekä yhtenä päivänä koululaisella oli partiokisa, ei ihan kaikkea ehditty toteuttaa. Hoplop oli se, mikä jäi väliin, mutta monta muuta asiaa kyllä ehdittiin.

Askarreltiin lasten kanssa muutama halloweenkoriste ja sen lisäksi lapset innostuivat tekemään hamahelmillä Pikachut. Minä tein pahvikurpitsan ja muutaman uuden haamun entisten joukkoon. 
 


Ihan parhaat ulkoilukelit ei lomalla ollut. Koko syyskuu ja lokakuu on ollut sateetonta, mutta nyt lomalla satoi melkein joka päivä. Perjantaina ja lauantaina jopa ihan vaakatasossa tuli sitä vettä. Ensilumikin satoi alkuviikolla, mutta jo seuraavana päivänä se suli pois. Eikä tänä vuonna herättänyt mitään reaktiota lapsissa. Sen verran vähän sitä oli.

Sateista huolimatta ulkoiltiin ja yhtenä päivänä tehtiin retki ystävien kanssa lähistöllä sijaitsevalle laavulle. Kiva retki, vaikka kaikki oltiin niin märkiä sen jälkeen. Ensi kertaa varten muistiin: ota omat sytykkeet kotoa mukaan. Kosteilla sytykkeillä on melko haastavaa saada nuotio syttymään ja yhtään ei helpottanut tilannetta viisi lasta, jotka vuorotellen kysyivät 'koska syödään'.
Ulkoilun ja askartelemisen lisäksi leivottiin pipareita, käytiin uimassa ja elokuvissa katsomassa Kanelia kainaloon ja yritettiin siinä ohessa kaupitella partion adventtikalentereita. Täysi toiminnan loma. Mukava loma kuitenkin.


4 kommenttia:

 1. Kivat kuvat teidän lomasta! Ja mukavalta teidän lomapuuhatkin kuulostaa sateesta huolimatta! Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos samoin :) Sade ei ihan hurjasti haitannut, mutta varmaan enemmän olisi tullut oltua ulkona jos ei olis satanut.

   Poista
 2. Mukavia lomapuuhia. Kivat kuvat laavuretkestä ja pipareiden leipomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan tavallisia puuhia, mutta just niitä parhaita lasten mielestä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)