keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ompelemisesta ja neulomisesta

Nyt kun käsi on kunnossa, olen pystynyt taas neulomaan ja ompelemaan. Tästä innostuneena kävin viime viikolla kangaskaupassa kankaanhamstrausmatkalla. Vaikka noita omia varastoja on kohtalaisen runsaasti, ei siellä ole mitään just sellaista tai sen väristä, mille olisi tarvetta. Ostin huivikangasta itselle ja Tyynelle - siihen myös nuo pompulanauhat. Sen lisäksi vähän trikoota pipo- ja huivitarpeiksti, raidallista kangasta omaan huppariin, vanua ja tylliä sekä pari mekkokangasta. Kaikki kankaat Eurokankaasta, jossa on myytävänä myös tuollaista kivaa mittanauhalahjanauhaa. Saa nähdä miten pikaisesti tai hitaasti ommeltavat valmistuvat, mutta ainakin oma huppari ja kissoille nukkuma-alusta olisi kyllä saatava valmiiksi mahdollisimman pian. Vaan sitä käsityölehteä, mistä löysin kivan hupparikaavan ei näytä olevan oikein missään enää myynnissä. Harmi kun en ostanut sitä heti, kun näin.

Ommellut olen jo jotakin pikkuista (niitä pipoja ja tyynynpäällisiä) ja neulonutkin vähän. Nyt on kesken lapaset Toivolle. Tyynelle pitäisi tietenkin tehdä myös omat. Sen jälkeen onkin monta juttua, mitä haluan tehdä: huivi itselle, samoin sukat ja pipo. Kesken on vielä kevättakki virkaten ja paksumpi neuletakki. Ja se iänikuinen isoäidinneliöpeitto, johon  ei todellakaan löydy tällä hetkellä minkäänlaista motivaatiota. Pitää viedä varmaan palat autoon matkatyöksi, että edes jokusen palan saisin tehtyä. Näiden lisäksi pitäisi kai neuloa jotain kevätmuistamista Toivon opelle ja kouluavustajille. Kerhotädeille tein viime vuonna sukat, mutta tuskin ennätän kolmet sukat tekemään ennen eskarin loppumista. Pitää keksi jotain pienempää neulottavaa. Ehkä tiskirätit. Ei kai nekään hullummat muistamiset ole.

Eilen kävin pitkästä aikaa neuletapaamisessa Lahdessa Pitsi & Palmikko -lankamyymälässä. Oli kyllä tavattoman mukava nähdä tuttuja neuleystäviä. Yritän taas aktivoitua näiden tapaamisten kanssa. Tiistai-illat ovat olleet vaan hankalia, koska Tyynellä on samana iltana harrastus. Kuten maanantait Korian tapaamisen kannalta, koska Toivo harrastaa silloin. Myös viime viikolla kävin neulomassa oman kylän tapaamisessa, joten aika ahkera olen ollut harrastamaan nyt kun taas pystyn.

Ja pitihän se ostaa pari kerää lankaa, kun kerran sinne lankakauppaan pääsi. Ei kovin värikästä eikä keväistä, vaan tavisharmaata tavisharmaalle tyypille. Regian Hihgland Tweedista olisi tarkoitus tehdä itselle ne sukat ja Sandnesgarnin Linesta kevätpipo. Ja vielä täksi kevääksi eli kova on tavoite :)


6 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa.

  t. Se toinen iloisen keväistä mustaa lankaa ostanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin - oli kiva nähdä :) Ihan oon iloinen, etten ollut ainoa pirteistä väreistä innostunut.

   Poista
 2. Ahkera olet ollut! Kivannäköistä tulossa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)