sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Piha huhtikuun alussa

Tänä keväänä ovat lumet sulaneet jopa meidän pihalta ajoissa. Koskaan aikaisemmin ei piha ole ollut melkein lumeton huhtikuun alussa. Yleensä vappunakin on enemmän lunta kuin nyt. Lunta löytyy tällä hetkellä vain talon pohjoispuolelta pikkuisilta alueilta ja jäätä parilta polulta. Talon etupuolella on vähän enemmän, koska siihen ei aurinko vielä tähän aikaan vuodesta paista kuin osan päivästä.

Nurmikkoalueet olen suurimmaksi osaksi jo haravoinut, vadelmat leikannut, pihamökin siivonnut ja pessyt sekä suuret risut ja oksat kerännyt pois istutusalueilta. Lapsityövoimaa olen käyttänyt hyväksi haravoimisessa ja roskien kuskaamisessa. Omia lapsi ja naapurin lapsia. Vielä on tekemistä, mutta en ole varmaan koskaan aloittanut pihan kevätsiivousta näin ajoissa ja se tuntuu oudolta.

Etupihalla on järkyttävä vesilammikko polulla ja äyskäröin siitä vettä useita ämpärillisiä useita kertoja päivässä. Joka kevät samassa kohdassa on ollut pieni lätäkkö, joka imeytyy maahan parissa päivässä. Märkä syksy ja talvi ovat tehneet tehtävänsä, eikä maa enää ime vettä kunnolla. Vaikka lunta oli viime talvena vähän, on piha ollut märempi kuin koskaan.Ollaan kaivettu katuliidut esille, ostettu uudet saippuakuplat, tehty jo kunnollisia pyörälenkkejä ja eilen korkattiin grillauskausi. Pihamökin olen siivonnut ja pessyt, vielä sinne pitäisi viedä muutama tuoli, peittoja ja tyynyjä. Pyykkejäkään ei ole muutamaan viikkoon tarvinnut laittaa kuivausrumpuun. Ensimmäinen erä ruukkunarsisseja alkaa olla kohta ohikukkineita ja tilalle olen hankkinut jo orvokkeja. Esko-kissa kulkee useita kertoja päivässä sisälle ja ulos ja Almakin on aloittanut jo ulkoilut. Aikamoinen on tänä vuonna tämä huhtikuun alku.4 kommenttia:

 1. Meillä on piha vielä ihan jäinen, haravointi onnistuu vasta osassa pihaa jonne aurinko paistaa. Routa taitaa olla ihan syvässä tänä vuonna. Mutta mukava kun lumet on jo pois, harvoin sitä saa näin aikaisin haravoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan haravoinut tähän aikaan, koska meillä lähtee lumet pihasta normikeväänä sulamaan vasta huhtikuun lopussa. Routa on syvässä ja jäätä myös täällä paljon ja sen päällä vettä. Vähän hirvittää miten paljon tuhoa tuo seisova vesi saa aikaan. Pensaissa on jo silmuja, joten ne kai selviävät, mutta vähän epäilyttää perennojen selviäminen joissain lätäköissä.

   Poista
 2. Meilläkin haravoitu ainakin puolet piha-alueesta, vaan en minä ;) risusavotta odottaa eli hakettaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännää on katsoa aikaisempien vuosien kuvia huhtikuun alusta kun lunta on vielä hurjan paljon ja joka puolella. Me viedään taas risusavotta Kujalaan :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)