sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Pihalla ja puutarhassa

Koko reissun jälkeinen viikko on mennyt pihahommia tehden. Tai muita juttuja pihalla tehden.

Nyt on kitkemiset tältä kesältä kitketty. Vaikka eipä ne puutarhapuuhat taida kaikki siinä olla.

 

Yksi pikku urakka pihalla oli puuliiterin edustalle kuorikkeen levittäminen. Ostettiin kuoriketta kaksi kuutiota ja reilu yksi tuohon meni. Lopuille on loppusijoituspaikkana marjapensaiden alunen. Mutta ne levitetään vasta kun marjat on kerätty. 

Liiterin edustasta tuli siistin näköinen. Tuohon voi nyt hyvin maastouttaa kaikenlaisen risujämän, veistelyroskat ja muun silpun. Jonkinlainen reunaratkaisu soran ja kuorikkeen välille täytyy kehittää, mutta sen ehtii myöhemminkin.Tänään oli vuorossa vapaa aamupäivä puutarhasta  ja puutarharetki ystävän kanssa Lammille Porkkalan kartanon upeaa puutarhaa katsomaan ja samalla tietty ostoksille lähipuutarhamyymälään.

Puutarhamyymälästä tarttui ostoskoriin muutama perenna. Erityisen iloinen olen siitä, että sieltä löytyi maitokello viime talvena kuolleen tilalle. Hyötykasvipuolella oli hyvät alet menossa: pieneen muovipussiin sai kerätä niin paljon taimia kuin vain ikinä sai mahtumaan ja pussillinen maksoi ainoastaan euron. Kahmin omaan pussiin pari paprikaa, chilin ja salaattia sekä yhden sellerin näön vuoksi. Loppupäivän vietinkin kasveja istutellen. Nyt vain chilisatoa odottelemaan.Ja koska on ollut sateeton viikko, talon maalaaminen on edistynyt huimasti. Kolme seinää maalattu, yksi enää jäljellä. Ihan pian pääsen sanomaan, että asutaan kurpitsankeltaisessa talossa.2 kommenttia:

  1. Poikakin maalaa taloaan papan kanssa. Väri ei noin loistava ole. Luulin tuota pappilankeltaiseksi tai kartanonkeltaiseksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on kaksi naapuria maalannut tänä kesänä talon. Ei vaan huomattu, kun väri ei vaihtunut.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)