lauantai 10. joulukuuta 2016

10. luukku - iso paperitähti

PaperitähtiTämänkin paperitähden taittelu on ollut todo-listalla jo hyvän aikaa. Nopeatekoinen tähti - vain vähän taittelua, saksimista ja liimaamista. Melkein yhtä helppoa kuin miltä kuulostaakin. Kun ripustaa tähden tarpeeksi korkealle, ei näe vinoja taitteluita tai kuumaliimasta jääneitä kökköjä.

Nätti tähti kuitenkin. Tein tämän askarteluliikkeestä aikoinaan ostetusta paksusta kuviopaperista, joka oli jo valmiiksi neliön muotoinen. Tykkään. Tähän tein oikein kuvalliset valmistusohjeet tuonne alemmas, vaikka näitä ohjeita taitaa olla netti jo pullollaan.

Ja sitten sitä ohjetta.

Tarvikkeet: paperia, pahvia tms., sakset, paperiliimaa, narua, kuumaliimaa, lyijykynä ja mitta.

Leikkaa paperista tai pahvista tai tapetista kaksi samankokoista neliötä. Voi olla samaa kuviota, eri kuviota tai vaikka yksiväristä. Ja koko oman maun mukaan. Tämä on ehkä 30 x 30 senttiä, jäi mittaamatta.Taittele kumpikin paperi kuvan osoittamalla tavalla. Avaa.Leikkaa sivutaitosten kohdalle halkiot tismalleen puoleen väliin (tähän tarvit sen mitan ja lyijykynän). Taita halkioista reunat niin, että taitos tulee kärjestä siihen leikattuun puoleen väliin.Liimaa taitetut reunat päällekkäin paperiliimalla niin, että tähdestä tulee kolmiulotteinen. Reunat menevät kokonaan päällekkäin. Tai ainakin melkein, kuten kuvasta näkee. Käytä hyvää liimaa, että liimaaminen on helppoa ja osat tarttuvat hyvin ilman, että niitä tarvitsee pidellä minuuttikaupalla, eivätkä reunat irvistä.Kun kumpikin tähti on paperiliimattu, liimaa ne vastakkain kuumaliimalla. Lyijykynällä voit merkitä kuumaliimapisteiden paikat valmiiksi, koska liima kuivuu nopeasti ja tässä pitää toimia ripeästi. Laita liima sille tähden puolelle, jonka haluat jäävän päälle. Koska jos olet samanlainen hutilus kuin minä, jää kuumaliimapallerot ikävästi näkyviin toiselle puolelle, kuten kuvasta näkee. Muista laittaa ripustusnaru johonkin näistä liimapalleroista.Toisella puolella ei näytä ihan niin pahalta. Toisaalta kirjava paperikin on hyvä häivyttämään kuumaliimakököt. Valmis. Ripusta.

Ei minusta olisi ohjeidenkirjoittamisammattilaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Kaunis tähti! (: Ja oikein hyvä ohje, ymmärsin idean! Voisi kuvitella, että vähän ohuemmasta materiaalista tehdyssä tähdessä jokin muukin liima voisi toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että ohje oli ymmärrettävä. Varmasti toimii muutkin liimat. Eri keeper ainakin ja varmasti paperiliimallakin onnistuu. Kuumaliimalla saa nopeasti ja sopii hyvin tällaisille hätähousuille.

   Poista
 2. Kivan näkönen ja kokeilen itekin jos löyän sopivan ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Näistä tulee tosi kivan näköisiä. Seuraavaksi ajattelin tehdä ison joukon pienempiä yhteen paikkaan roikkumaan. Ehkä ens jouluksi.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)