keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Keittiö syyskunnossa

Tein keittiöön vähän perusteellisemman syyssiivouksen eli normi pölyjen pyyhinnän lisäksi pyyhin kaapit sisältä ja pesin ikkunat sekä jääkaapin vähän paremmin. Keväällä tein niin perusteellisen keittiön siivouksen ja tavaroiden inventaarion, että oli kyllä jo valmiiksi tosi siistiä ja helppo urakka tällä kertaa. Poiskin tarvitsi laittaa vain pari asiaa.

Isompi juttu, mikä nyt tapahtui, oli pöydän kannen kunnostus. Pöytä on maalattu kalustemaalilla ja pinta paikoin aika kulunut niin, että alkuperäinen petsaus oli näkyvissä. Se ei minua haitannut, vaan se, että pinta oli lähes mahdoton puhdistaa tietynlaisista sotkuista. Kuten vaikka muste. Ja sanomalehtimuste vaalean pöydän pinnassa oli ikävää katsottavaa. Kuten myös vaikka lukuisat kynsilakkatahrat. 

Mies hoiti tälläkin kertaa pöydän kunnostamisen, koska on näissä hommissa tarkempi. Ensin pinta hiottiin puhtaaksi. Valkoinen maali sai jäädä alle, samoin kuluneet kohdat, näyttää minusta hauskalta. Päälle tuli muutama kerros venelakkaa. Jospa nyt puhdistaminen sujuisi paremmin, kuin kaikki tahrat imevästä kalustemaalipinnasta.

Uudelle pöydälle ompelin kaitaliinan Marimekon kankaasta Puutarhurin parhaat ja hain kimpun syysastereita ja kultapiiskuja maljakkoon. Taitaa olla aika viimeisiä kunnollisia kukkia maljakkoon omasta puutarhasta.

Keittiöön sijoitin myös Habitare-messuilta ostetun tillansian. Muualla olisi sille ollut parempia paikkoja ja järkevämpiä telineitä, mutta keittiössä ollessaan muistan sitä ehkäpä hoitaakin. Ilmakasvi pitää upottaa viikon tai kahden välein kädenlämpöiseen veteen vartiksi tai sitten sumutella. Sumuttamisesta tiedän, että se unohtuu, mutta tuo veteen upottaminen on mahdollista muistaa, jos kasvin paikka on hanan läheisyydessä. Olkoon nyt tuossa pinkissä pikkumaljakossa. 
8 kommenttia:

 1. Siistiä on. Meillä kävi tänään nuohooja, yli tunnin pesin jälkiään pois. Pikkasen sapetti, pakollinen ja siitä maksaa ja päälle saa mahtavan nokisotkun vaikka kaikki oli suojattu sanomalehdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin raivostuttavaa. Meille on tullssa maanantaina. Ollaan vuosia käytetty samaa, ekaks kävi omistaja, oli siisti ja oltiin tyytyväisiä. Nyt on vuorotellut selkävaivainen ukko ja nuori 'poika'. Toinen tekee hyvää jälkeä, ollaan tyytyväisoä. Toinen taas...ei tee mitään, mutta sotku on huikea. Pyysin Kimmoa sanomaan tilatessa, että ei huolita sitä harvahammasta, eikä tietenkään sanonut. Nyt sit jännitetään kumpi tulee.

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia. :) Ja pakko sanoa, kun veli on (pidetty) nuohooja (oma firma), että kyllä sitä arvostetaan, että osataan siististi tehdä. Ne on noi vanhemman polven ukot välillä ku sotkee, ennen oli vähän eri systeemit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Totta ollaan huomattu samaa, että nuo nuoremmat osaa tehdä siististi. Samaa firmaa ollaan käytetty pitkään ja siellä on yksi, joka on oikeesti ihan sketsihahmo Herra Hammas. Se työn jälki ei tosiaan ole mitään ja viimeksi jätti saunan hormin katsomatta. En tiedä mitä se tuolla alakerrassa sillä aikaa teki kun siellä kävi. No, ehkä Herra Hammas olisi ollut meille tulossa maanantainakin, mutta su-iltana tuli viesti, että valitettavasti pitää aikaa siirtää ensi viikolle. Luulen, että Hammas oli sairastunut. Sillä kun on niin monta vaivaa...

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Olen hoitanut nyt noin puoli vuotta kahta ilmakasvia. (Ja pitkästä aikaa joukkoa muita viherkasveja.) Minulla on viikossa nimetty kastelupäivä. Joka torstai on ilmakasvien upotuspäivä ja viherkasvien kastelupäivä. Viherkasvit toki saattavat tarvita muulloinkim vettä. Jos muistan, joka kuun eka torstai laitan pisaran ilmakasvien upotusveteen orkidealannoitetta. Jos en muista, niin ei niin haittaa. Ja kaksi ilmakasvia on siis pysynyt hengissä. Seuraava jännitys on talven yli hoitaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)Minäkin nimesin maanantain kastelupäiväksi ja juurikin tuon ilmakasvin. Mutta eilen oli maanantai... Olen siis niin onneton näiden viherkasvien kanssa. Ne, jotka eivät pitkääkään kastelemattomuutta säikähdä, pärjäävät. Muut tuupertuvat yksi toisensa perään. Tosin ne pitkään kastelematta pärjäävätkään eivät pysy elossa vuotta ilman vettä :D Mulla onkin tulossa viherkasvipäivitys, jahka tästä ehdin.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)