sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pitkästä aikaa

Pitkä bloggaustauko takana. Syynä tällä kertaa on lomamatka, jonka kesto oli kolmisen viikkoa. En ole mikään puhelimennäplääjä joten en avannut nettiä kuin parin facebookpäivityksen ja yhden sähköpostin verran. Mies tarkkaili säätietoja aina kuin mahdollista. Ja kyllä meillä oli matkalla loistavat lomasäät sillä aikaa kun Suomessa on ollut kylmä ja vihmonut vettä ja kai jossain jopa räntää. Oltiin auto-teltta -matkalla Euroopassa ja siitä tulee päivitys, jahka ehdin. Kun lähtee autolla ajelemaan länteen päin, ehtii kolmessa viikossa käydä Lontoossa kääntymässä.

Kotona ollaan ihmetelty sitä, miten paljon on puutarhassa kaikki kasvanut poissaolon aikana. Nurmikko on leikattu jo kahteen kertaan ja olen aloittanut kitkemiskierroksen  ja siitäkin tuloksena useampi ämpärillinen rikkoja. Olen pessyt urakalla pyykkiä ja sitä riittää jonoksi asti. En halua kesällä pestä sadepäivinä, koska kuivatan pyykit ulkona. Teltta on putsattu ja melkein kaikki matkalla olleet tavaratkin on jo saatu paikoilleen. Auto pitää vielä imuroida ja pyyhkiä. Se sisältää niin paljon heinää ja hiekkaa, että menee varmaan koko pölypussi täyteen yhdestä autoimuroinnista.

Kissat olivat reissun ajan hyvässä hoidossa: ystävät kävivät ruokkimassa joka päivä. Melkoinen urakka ja suuri kiitos siitä. Pikkukissat olivat tietysti innoissaan kun tultiin kotiin ja ovat jo karanneet pihalle useita kertoja. Arka Esko lienee kuitenkin kaikkein iloisin tuttujen tyyppien kotiutumisesta. Alma sen sijaan on melko huonossa kunnossa. Oli kuulemma syönyt vähän ja edelleenkään ei meinaa ruoka maistua, mutta uni kyllä melkein koko ajan. On se sentään hyvin vähän syönyt ja juonut ja joka päivä käy ulkonakin. Ehkä pitää käydä eläinlääkärillä tai sitten tämä on jo sitä normia kissan vanhuutta.

Minä olen ollut kotona melko tiiviisti kotiutumisen jälkeen. Pyörälenkillä ollaan käyty ja terveyskeskuksessa poistattamassa Tyyneltä kipsi. Olen nauttinut hiljaisuudesta. Eikä etenkään tarvitse enää kuunnella yhtään robinia, cheekkiä tai jukkapoikaa. Ensi viikolla kai sitten pitää jo vähän reipastua liikkumaan. On ainakin tiedossa hautajaiset ja rippijuhlat, joten niillä voi viimeistään aloitella.

2 kommenttia:

  1. Matkaraporttia odotellen! Sää on ollut enemmän kuin kehno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin melko järkytys kun talo oli niin kylmä, että piti pistää takkaan tulet. Onneksi tässä on ollut muutama ihan lämmin ja aurinkoinen päivä sentään välissä ennen näitä sateita.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)