sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Liikaa tekemistä

Kuluva kevät näyttää olevan sellainen, että tekemistä on ihan pikkuisen liikaa. Isoja ja vähän vähemmän isoja juttuja. En oikein tiedä minkä tekisi ensin ja missä järjestyksessä. Ja kun pitäisi se tavan arkikin pyörittää siinä ohessa. Ahdistus olisi varmaan jonkinmoinen, jos pitäisi vielä käydä töissäkin. Nyt sentään ehtii sen minkä jaksaa. Tosin yksi kokonainen päivä jalkojen päällä verottaa seuraavalta päivältä paljon. Hitaasti edetään, vaikka haluaisin kerrankin kaiken valmiiksi nyt ja heti. Niin paljon on kivaa tulossa.

Puutarhan puolella on nyt tullut melkein pakkomielteeksi tulevan puuliiterin alue. En enää mitenkään halua katsoa yhtään talvea noita kuormalava-puukasa-virityksiä. Risu- ja puujätekuorma on valmiiksi kasattu peräkärryyn ja huomenna ne kipataan heti aamusta jäteasemalle. Siitä lähtee tämän nurkan siistiytyminen ja toivottavasti puuliiterin valmistuminen.

Toinen ehkä jopa tärkeämpi asia puutarhassa on kylvöt ja kompostit. Kompostien tyhjentämistä astioihin, mullan kärräämistä ja kylvämistä. Vielä kylvöastiat odottavat tyhjillään. Esikasvatetut taimet puolestaan odottavat hiukan lämpimämpiä kelejä ja pihalle pääsyä. Tähän kaikkeen ainakin minä saan kulumaan aikaa aivan liikaa.

Kaiken tämän lisäksi olisi edelleen ohjelmassa parin suuren puun kaataminen puutarhan toiselta laidalta. Kaatopäivä oli jo sovittu, mutta puunkaatajamies sairastui ja nyt me mietitään, että mitä tehdään asian kanssa. Puut halutaan pois, mutta kuka ne kaataa ja koska.

Puutarhan kevätkiireiden lisäksi on sisällä remonttikiireitä. Tyynen huoneen tapetointi on hyvin pahasti vaiheessa. Viikonloppuna minun piti se tehdä, kun miehet olivat poissa jaloista yöpymässä metsässä ja Tyynekin osan ajasta ystävällään. Sattui heti kärkeen pieni moka ja motivaatio katosi saman tien. Tänään sain vähän jatkettua, mutta aurinko houkutteli pihalle risutöihin. Ja taisi olla lapsen harrastusmenokin vähän jarruna.

Jos ja kun mies pysyy omassa rakentamisessaan aikataulussa, joudun ihan kohta tapetoimaan myös tulevan makuuhuoneen. Sekin olisi mukava saada tehtyä mahdollisimman pikaisesti. Ja kaiken tämän lisäksi valmistuvat huoneet tarkoittavat tavaroiden siirtelyä ja siivoamista ja järjestelyä.Näiden isompien kiireiden lisäksi on pari pienempää juttua, jotka haluaisin mahdollisimman pikaisesti valmiiksi. Opesukat valmiiksi ennen kuun loppua, pari lippistä on pakko ommella, samoin pari muutakin vaatetta on pikapikaa tehtävä. Pakollisten ostosten lista on paisunut metrin mittaiseksi ja kauppojen kiertelyynkin on varattava aikaa. Pihan vesialtaat on puhdistettava ja korillinen vaatteita silitettävä. Sekä etsittävä säkkituolia nettikirpputoreilta.

Jostain on vain osattava aloittaa. Huomenna aamupäivällä tapetoin, iltapäivällä toimin kuljettajana ja siinä välissä tapetoin. Muistan ilmoittaa pariin paikkaan, että lapset tulevat synttäreille ja muistan ilmoittaa Tyynen kesäleirille. Muistan viestitellä illan harrastuskuljetuksista ja toripistefi-ilmoituksen vastauksesta. Ja niistä hiihtäjäpatsaista. Sitten on varmaan jossain välissä laitettava ruokaa ja  ripustettava pyykkejä narulle. Iltapäivällä menen pihalle mullankärräyspuuhaan jos ei sada. Jos sataa, jatkan tapetointia ja leikkaan ne lippiskankaat. Sitten yritän illalla pysytellä sen verran hereillä, että saisin neulottua sitä sukkaa edes sentin verran. Puolen yön aikaan herään sohvalta kutimet kädessä ja päätän jättää pudonneiden silmukoiden nostamisen seuraavaan aamuun.

2 kommenttia:

  1. Samanlaista kiirettä pitää :) Sitten olen onnistuntu sopimaan kaikenlaisia iltamenoja, muka pakollisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kevät on aina tätä, tänä vuonna vähän vielä enemmänkin kaikkea. Mulla nuo kiireet loppuivat aika pian, kun satutin selän. Nyt en sitten enää tee mitään :( Tänään on jo parempi päivä, mutta ei oikein uskalla revitellä.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)