torstai 7. toukokuuta 2015

Pukuhuoneen ehostus

 

Tehtiin pieni pintaremontti pesuhuoneen ja saunan yhteydessä olevaan pukuhuoneeseen. Eli maalattiin siellä olevat seinä- ja kattopaneelit. Remontti on ollut suunnitteilla jo useamman vuoden. Mutta koska huoneessa ei oleskella, vaan se on lähinnä läpikulkupaikka, ei remontti ole ollut mitenkään korkealla 'tarpeelliset työt' -listalla. Huone oli kyllä jo pitkään ahdistavan ahdas ja tunkkainen, joten olen tosi iloinen, että ehostus tuli tehtyä nyt.

Huone on pieni ja katto matalalla, joten maalaaminen sujui helposti. Seinät ja katto maalattiin neljään kertaan, ennen kuin tuli tarpeeksi siistin näköistä. Minä maalasin kerrokset 1 ja 3, mies muut. Ja mies hoiti tietenkin tarpeelliset teippaamiset ja suojaamiset. Jos se olisi jätetty minun tehtäväksi, olisi huoneen lattia ja ovet täynnä maaliroiskeita. Pinnat oli aiemmin käsitelty Osmocolorin läpikuultavalla valkoisella vahalla. Tuo vaha ei kuitenkaan pysynyt valkoisena, vaan seinät olivat ikävästi muuttuneet kellertäviksi. Ehkä vähän turhankin nopeasti käsittelyn jälkeen.

Samalla uusittiin vähän pikkuriikkisen huoneen kalusteita ja muuta sisustusta. Siellä on ollut aiemmin vanha nojatuoli ja nyt koululaisen huoneeseen siirretty liinavaatekaappi. Eli ahdasta oli. Suurien kalusteiden vaihtaminen pienempiin ja kepeämpiin teki huoneesta tilavamman oloisen. Mitään uutta ei tarvinnut ostaa, kaikki löytyi omista varastoista. Maalikin oli laajennuksen puolelta jäänyttä ylijäämää.

Penkiksi pukuhuoneeseen tuli löytöpenkki, jota pidin reilun vuoden verran pihalla harmaantumassa. Kaapin olen ostanut joskus vuosia sitten kirpputorilta, seinäkaapin toissatalvena nettikirpputorilta. Kaappiin mahtuu  juuri hyvin kylpypyyhkeet. Kaiken muun pienen ja tarpeellisen (deodorantit, pesupussit, matkahammasharjat ja sen sellaiset) sain mahtumaan seinäkaappiin ja purkkeihin. Laudeliinat säilyvät korikassissa. Kaikelle tarpeelliselle löytyi hyvä säilytyspaikka.

Verhot, matot, peili, pyykkilauta ja miehen vanha kastemekko olivat huoneessa jo aiemmin. Uutta on kissojen mustavalkokuvat, jotka olivat aiemmin eteisen seinällä. Tuossa ne ovat paremmin näkösällä ja lapset ainakin kovasti niistä jaksavat jutella joka kerta, kun mennään pesulle ja tullaan pesulta. Siitä kyllä puuttuu vielä neljän kissan kuvat. Ne klikkaan ostoskoriin, kun teen seuraavan kerran kuvatilausta. Uudistunut pukuhuone on tosi kiva. Vähän vielä väritön, mutta eiköhän aika tuo siihenkin asiaan parannusta. Parasta on valoisuus, avartunut tila ja se, että sain mahtumaan sinne kolme pyykkikoria entisen kahden sijaan. Yläkerrasta löytyy vielä yksi kori, joten nyt niitä on riittävästi. Monta pyykkikoria teillä on?

6 kommenttia:

 1. Meillä riittää kaksi pyykkikoria. Silloin kun tytär asui kotona olisi ollut tarve useammalle, miksiköhän :D
  Hieno pukuhuone, ihastuin verhoon erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Verhon olen tehnyt miehen vauva-ajan lakanoista ja tyynyliinoista. Niitä tuli joskus perintönä niin paljon, että verhon lisäksi tein paripeitteen pussilakanan myös. Miehellä oli vauvana enemmän lakanoita ja liinoja kuin nyt meidän koko perheellä yhteensä :D

   Välillä kestää noiden pyykkikorien täyttyminen ikuisuuden, joskus ne on koko ajan täynnä, vaikka pyykkiä pesisi urakalla. Jännä nähdä mikä tilanne on lasten ollessa teini-iässä. Ehkä tytöillä on suurempi taipumus pyykkikorin täyttämiseen.

   Poista
 2. Kivan vaaleaa. Muutos on melkoinen.
  Niin, onnittelut myöhässä...
  Meillä on kolme pyykkikoria. tummat 40 astetta, lakanat, pyyhkeet ym. 60 astetta ja sitten vaaleiden kori, joka täyttyy yllättävän hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin keräsin joskus vaaleita neljänkympin vaatteita samaan pyykkiin, mutta niitä tuli niin hitaasti, että aloin pesemään 60 asteessa.

   Poista
 3. Ihanan valoisa ja kaunis tuli pukuhuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Valoisaksi se tosiaankin muuttui.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)