perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappu

Vapun aatonaattona oli naamiaiset kerhossa ja koulussa sekä vielä illalla koulun diskossa. Tänä vuonna selvisin helpolla naamiaispukujen kanssa. Koululainen halusi saman poliisin puvun, jonka tein kerhon naamiaisiin kaksi vuotta sitten. Vähän oli puseron hihat lyhyet, mutta muuten mahtui hyvin. Ainoa panostus pukuun oli uusien käsirautojen ostaminen. Tyyne halusi olla prinsessa ja ihan vahingossa löytyi muutama viikko sitten kirpputorilta parilla eurolla prinsessamekko, joka tietysti oli tytöstä aivan ihana. Kruunun olen ostanut kässämessuilta muutama vuosi sitten ja valtikka on tuliainen oikeasta kuninkaanlinnasta Lontoosta. Ja prinessan puku oli valmis.Vappuaattoaamuna leivoin Tyynen kanssa munkkeja ja pääsiäispupusuklaapipareita. Pääsiäispupu siksi, että lapsilta pääsiäiseltä jääneet suklaapuput olivat ainoa suklaa, mitä talosta löysin. Tuli aikamoisia herkkuja.

Virittelin ilmapallot kuistille ja tuvan lamppuun. Lapset kavereineen laittoivat serpentiinit. Serpentiinikoristelua onkin aivan joka puolella. Tänä vuonna sovittiin, ettei osteta foliopalloja. Minkäänlaisia vastaanväitteitä ei tullut - tavalliset ilmapallot ovat kuulemma parempia. Olen tästä päätöksestä tosi iloinen ja uskon, että meidän osalta on foliopallojen ostaminen sitten tässä.

Iltapäivällä lähdettiin käymään Lahden vapputoria katsastamassa. Uudistettu tori olikin täynnä kaikenlaista mielenkiintoista. Valokaivo ja jätskikoju tuli tarkastettua tarkemmin.

Vapun päivänä lähdettiin ensin käymään minun vanhalla kotipaikalla. Vietiin sinne yksi ylimääräinen hylly ja tuotiin vastaavasti yksi kaluste takaisinpäin. Lapset säntäilivät edestakaisin hurjalla vauhdilla, koska oli kiire nähdä taas ihan kaikki. Jokaisessa rakennuksessa käytiin ja ne kaikki samat jutut katsastettiin. Sinivuokot kukkivat joka puolella ja suunnittelin, että kaivan sieltä narsissit omaan pihaan ensi kerralla kun käydään. Autoretkellä kun oltiin, sain pitkästä aikaa neulottua sukkaa apukuskin paikalla. Enkä tällä kertaa onnistunut hävittämään puikkoa.


 


Seuraava vappuretkikohde oli perinteisesti mökki. Ja ihan sama juttu sielläkin. Hurjalla vauhdilla piti taas kokeilla kaikki mökin lelut, tutkia paikat ja uittaa veneet. Jostain kaivettiin mökkipyöräkin esille ja kinasteltiin samoista leluista ja siitä kumpi heittää tikkaa ensin.

Mökillä syötiin pitkä lounas. Vartaita, kuumia koiria, perunasalaattia, papudippiä ja naksuja, paukkumaissia sekä tietty simaa, kahvia ja munkkeja. Ruokailun jälkeen siivottiin kevyesti pihaa. Haravoitiin pahimmat roskat ja saksittiin alas vanha idänvirpiangervokasvusto.

Mökillä kukkivat sinivuokot, valkovuokot ja idänsinililjat. Kaivoin scilloja vähän kotiinkin, kun niitä ei vielä omalla pihalla ole kuin jostain vahingossa eksynyt yksi kappale.

Oli taas mukava vappu.
Kun koko päivä vietettiin ulkona, oli kotimatkalla autossa aika väsynyttä porukkaa. 

5 kommenttia:

 1. Teillä on ollut tapahtumarikas vappu. Meillä mentiin polttopuita ja puutarhatöitä tehden kun oli kaunis sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olin minäkin tyytyväinen kun kukaan ei kysellyt foliopalloja. Tavallisia ostettiin pari pussia.

   Poista
  2. Olisi kyllä ollut hyvät kelit pihapuuhiin, mutta onneksi ens viikolla on luvassa lämmintä ja aurinkoa. Toisaalta tuli toi mökin piha siivottua - sekin on hyvä juttu.

   Pari pussillista tavispalloja oli meilläkin. Ne on ihan kivoja. Folioista en tykkää yhtään. Ne seisoo jossain katon nurkassa aikansa, eikä kukaan tee niillä mitään. Tavispallot on nätimpiä ja niillä lapset leikkii myös. Välillä ehkä vähän liikaakin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Noi jätskit on lahtelaisravintolan omaa valmistetta, tosi hyvää. Nams. Mums.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)