maanantai 27. huhtikuuta 2015

Uusi huone käytössä

Talon laajennus täyttää tänä keväänä kolme vuotta. Paljon on kulunut rakentamiseen aikaa, mutta paljon on tehtykin. Pari ensimmäistä vuotta sukulaiset, tuttavat ja kylänmiehet ovat kyselleet rakentamisen aikataulusta. Viimeiseen vuoteen ei näitä kyselyjä ole enää kuulunut. Alkavat kai olettaa, että valmista ei tule koskaan. Mutta väärässä ovat. Ensimmäinen huone valmistui viikonlopun aikana ja loppuvaihe etenikin sellaisella vauhdilla, ettei itse meinannut perässä pysyä. Minun piti täälläkin postata tuota viimeistä vaihetta, mutta en ehtinyt. Tapetit, lattia ja listat saatiin laitettua neljän päivän aikana. Ei siinä paljon ehdi puolivalmista esitellä.

Eilen käytettiin koko päivä huonekalujen siirtelemiseen ja siivoamiseen. Vaihdettiin lakanat, pyyhittiin pölyt ja järjesteltiin pehmolelut. Toivon huoneesta tyhjennettiin kirjahylly kirjoista ja muista tavaroista. Osa sijoitettiin komeroon ja kirjat useaan eri paikkaan. Samoin siirrettiin yksi lipasto uuteen huoneeseen, jota me säähuoneeksi kutsutaan. (Siitä syystä, että mies on uhkaillut pystyttävänsä sinne jonkun sääaseman ja kirjaston sääseurantavihkoille. No, saahan sitä aina kaikenlaista suunnitella.) Hyllyn ja lipaston tilalle vietiin Tyynen sänky. Tyyne nukkuu nyt siellä sen aikaa kunnes saadaan tytön tulevan huoneen seinät tapetoitua. Sitten muutto omaan huoneeseen. Säähuoneeseen siirrettiin myös kaikki makuuhuoneen huonekalut sekä Toivon huoneessa aiemmin ollut kaappi, joka ajelehti jonkin aikaa laajennuksen puolella. Uusi huone on siis jo täytetty huonekaluilla ja toimii tällä hetkellä huonekaluvarastona ja makuuhuoneena. Tuleva tarkoitus huoneella on olla osa tupaa ja sinne on tarkoitus sijoittaa televisio sekä sohva. Ja se sääasema.

Uuden huoneen katossa on kattomaalilla maalattu lautapaneeli. Tapetti on Boråstapeterin Karlslund-mallistosta. Lattiassa on Upofloorin valkoinen tammiparketti. Uudisosassa on nyt reilusti enemmän pistorasioita, kuin vanhalla puolella. Tuskin niitä vieläkään tarpeeksi on, muttei ainakaan enää tarvita niin montaa jatkojohtoa kuin aikaisemmin.

Huone tehtiin valmiiksi melkein viimeistä listaa myöten. Oviaukon seinän lattialistat puuttuvat siihen saakka, kunnes oviaukko tehdään valmiiksi. Katosta puuttuu valaisinpistorasiat ja seinästäkin yksi rasia. Muuten on kaikki valmista. Paitsi että sähköjä ei ole vielä kytketty. Mutta eihän niitä tuolla edes tarvitse.


Huone toimii nyt väliaikaisena makuuhuoneena siihen asti, kunnes toinen laajennusosan huoneista on valmis. Sitten makuuhuone muuttaa sinne. Ja kaikki tilat saadaan oikeaan käyttöön. Tämäkin huone lakkaa silloin olemasta makuuhuone, huonekaluvarasto, vaatevarasto ja leluvarasto.

Eihän tämä mikään kaunis sisustuksellinen kokonaisuus ole, mutta sillä ei ole tällä hetkellä mitään väliä. Kiva kun saatiin huone käyttöön. Ja tuvan oven suulla on ihan erilainen näkymä vastassa kun rakennusmuovi on poissa ja toinen huone näkyy oviaukosta.Vaikka muutto ja järjestely oli kivaa, tässä oli myös pientä jännitystäkin. Tyynen sänky on ollut tähän asti kiinni meidän sängyssä ja joka ikinen yö Tyyne on jossain vaiheessa siirtynyt siitä nukkumaan meidän väliin. Nyt tyttö nukkui yksin, tosin samassa huoneessa isoveljensä kanssa. Se oli etukäteen kummastakin tosi jännittävää. Tyyne ilmoitti siirtyvänsä yön aikana omasta sängystä meidän väliin. Vaan eipä siirtynytkään. Minä nukuin huonosti syystä, että kissat palloilivat meidän sängyssä ja joku niistä kehräsi koko yön niin kovaa, että uni oli huonoa. Siitä on niin kauan aikaa, kun ne ovat saaneet nukkua samassa huoneessa. Myös uuden makuuhuoneen jännitys verotti hyviä unia. Vai oliko syynä sittenkin se, että Tyyne ei ollut vieressä ja odotin tytön tulevan siihen. Olen kuitenkin jo seitsemän ja puoli vuotta nukkunut lapsi vieressä, joten onhan tämä nyt uusi tilanne minullekin. Aamulla Tyyne ilmoitti olevan niin kivaa nukkua samassa huoneessa isoveljen kanssa, ettei enää tule meidän sänkyyn koskaan. Järkyttävää. Ehkä kuitenkin siirtyminen nukkumaan yksin omaan huoneeseen saa tytön taas takaisin minun viereen. Ihan vielä ei toivottavasti tarvitse vieroittautua.

Yksi asia on kuitenkin varma. Kissat ovat tilanteesta enemmän kuin onnellisia. Sänky on nyt sellaisessa paikassa, että siihen pääsee koska vaan unille. Ja nehän menevät sinne unille ihan koko ajan.


4 kommenttia:

 1. Ihana vika kuva, uuden nukkumapaikan koemakaus :)
  Tiedän niin sen tunteen kun saa yhden huoneen valmiiksi, tuntuu mahtavalta. Kaunis huone, kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuntuu todellakin mahtavalta. Lapsetkin ovat perustaneet leikkimispisteen tuonne. Ja kissat kyllä koemakaavat sänkyä nyt oikein urakalla. Siellä on melkein koko ajan ainakin yksi.

   Poista
 2. Reipas neitonen. Jokohan kohta tulisi meillekin yöksi vaikka mökille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipas on. Varmasti tulisi, koskas tuon :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)