lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pihapiirimessuilla

Eilen alkoivat Pihapiiri-messut Lahden Messukeskuksessa. Kävin siellä jo heti avajaispäivänä ystävän kanssa kiertelemässä ja katsastamassa tarjontaa. Ja kyllähän siellä oli vaikka mitä kivaa ja kiinnostavaa. Kesäkukkia, perennoja, pensaita, puita, juurakoita, siemeniä. Puutarhatyökaluja, koneita, kalusteita ja kaikkea vähän sinne päin. Oli myös syötävää, mausteita, koruja ja linnunpönttöjä.

Me jätettiin suosiolla väliin puutarhakoneet ja kalusteet, koska kiinnostus oli nolla tai muuten ei ole sellaisiin tarvetta. Siemeniinkin tutustuttiin vain yhdessä pisteessä. Ja ruokapuolella kävin ainoastaan maistelemassa marinoituja valkosipuleita.

Messut olivat hyvän kokoiset. Kaikkea löytyy, mutta ei tule messuähkyä liian paljosta kiertämisestä. Tietysti suuremmilla messuilla on valikoimaakin enemmän, mutta tämä oli omiin tarpeisiin oikein riittävä. Ja onhan se niinkin, että suuremmilla messuilla kuluu sitä rahaakin paljon enemmän.

Eniten messuilla kiinnosti perennat ja pensaat sekä kesäkukat, mutta olin päättänyt pysyä oman ostoslistan sisällössä ostoksien kanssa. Ja melko hyvin siinä pysyinkin. Listalla on muutama pensas ja perenna, joihin en ole vielä ketjupuutarhamyymälöissä tai edes erikoisliikkeissä törmännyt. Mutta messuilla tuli vastaan listalta kaksi  ja pakkohan ne oli ostaa. Toinen on köynnöspinaatti ja toinen peruukkipensas. Tuo pinaatti hiukan kärsi kuljetuksen aikana, mutta ei niin pahasti, etteikö se kasvamaan lähtisi. Ostosten istuttamisen jätin suosiolla eilen tekemättä. Pitää keksiä ensin kunnolliset paikat.

Kesäkukkaostoslistalla oli pelargoniat. Olisin myös ostanut orvokkeja, mutta ihan just sitä värisävyä, mitä etsin, ei löytynyt. Vaikka muuten orvokkeja oli tarjolla hurjat määrät ja eri värejä. Muutama pikkiriikkinen pelargonia sentään löytyi. Kaksi Prins Gustavia, kaksi Kronprinsess Marya ja yksi Drottning Ingrid.  Nämä on nyt sitten tarkoitus istuttaa oikeaan kukkamultaan, eikä mihinkään raakaan kompostiin, jota yleensä käytän kesäkukilla. Ja jos ne kesän yli selviävät hengissä, yritän vielä talvettaakin ne autotallissa. Ensimmäinen pelargoniantalvetuskokeilu oli viime talvena ja tulos oli, että kaksi kolmesta selvisi. Vaikka ne olivatkin istutettu siihen raakaan kompostiin.

Ainoa heräteostos, jonka tein, oli naulakko Pioni ja piironki -liikkeen osastolta. Täytyy muutenkin joku päivä poiketa liikkeeseen katsastamaan pionitarjonta ja tietty kaikki muukin tarjonta.

Oli kiva ja antoista messupäivä. Harmi, ettei näitä Pihapiiri-messuja ole ollut ihan joka vuosi. Kyllä tällaiselle olisi varmaan tilaus vaikka joka kevät. Minä ainakin kävisin.
 
 
Messupäivä päättyi minun osaltani melkoisen kohellukseen. Käytiin vielä messujen jälkeen kaupungilla kahvilla, josta lähdin bussipysäkille apteekin kautta. Vaikka olen kulkenut ja kuljen paljon bussilla, ei eilen mennyt kaikki ihan nappiin. Vajaa vuosi sitten Lahteen tuli uusia reittijärjestelyitä busseille, jotka on minusta ihan ok. Meidän suuntaan tuli ehkä pikkuisen parempi reitti. Vaikka olen tasaisin väliajoin mennyt Lahteen bussilla, en ole tässä vuoden aikana tullut kertaakaan sillä takaisin, vaan aina olen saanut muun kyydin. Eilen oli siis ensimmäinen kerta, kun bussimatkailin kotiin uuden reitin kautta. Joten tietenkin ensin seisoin varmaan kaksikymmentä minuuttia väärällä pysäkillä, kunnes tajusin, ettei se bussi enää kulje sen pysäkin ohi meille päin mentäessä. Vaihdoin pysäkkiä ja tein sen varman päälle ja kävelin torille, minkä kautta kaikki bussit ajavat. Siellä menin tutulla numerolla varustettuun bussiin. Oli siinä joku kirjainkin numeron perässä, mutta usein niissä on. Tässä vain oli väärä kirjain. Bussi kyllä tuli oikeaan suuntaan, mutta väärää tietä. Jäin pois kotia lähimmällä pysäkillä, joka on sekin aivan kävelymatkan päässä. Soitin silti loppumatkaksi kyydin, koska messuilla kävellyt jalat ja ostokset käsissä en enää jaksanut kävellä kotiin saakka. Ensi kerralla olen aivan varmasti oikealla pysäkillä heti ja nyt muistan tarkistaa sen kirjaimenkin mikä siinä numeron perässä on.

2 kommenttia:

  1. Niin ajattelin etten mene messuille, mutta taidanpa käydä huomenna. Toisaalta puutarhassa pitäisi nyt tehdä niin paljon ja mulla on ollut koko viikon niin tiukka ohjelma etten ole ehtinyt tehdä oikeastaan mitään. Huomenna olis koko päivä aikaa möyriä, kitkeä ja lannoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän noi puutarhapuuhat meinaa näin keväällä mennä ihan kaiken edelle. Onneksi välillä on vähän sateisempaa säätä, että saa muutakin tehtyä :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)