perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kaappi Legoille

Vaikkei meillä lapsille ihan jatkuvasti olla ostamassa uusia leluja, niin niitäkin tilanteita aina välillä on, että uutta ostetaan. Joulu, synttärit, nimpparit, matkat, omien rahojen käytön harjoittelu. Ja oikeastaan ainoa lelu, mitä nuo haluavat, on jokin Lego. Ja oikeastaan aina. Ihan hyvä sijoitus, mutta ekaluokkalaisella alkoi koottujen Legojen määrä olla jo järkyttävän suuri. Ja sen myötä säilytysongelma ihan yhtä suuri.

Irtopalikat ovat kätevässä pyörällisessä ja kannellisessa muovilaatikossa sängyn alla. Kaikki ukot, miehet, eläimet, työkalut, astiat ja muut esineet ovat olleet omassa astiassaan. Valmiiksi kootut jutut olivat ensin kaapin päällä. Kun niitä tuli lisää, laitettiin seinälle hylly. Ja taas kertyi lisää ja piti laittaa jo toinenkin seinähylly. Joulun jälkeen valmiiksi kootut eivät enää mahtuneet hyllyille, vaan piti ottaa jo työpöytäkin säilytystilaksi. Ja kaaos on ollut siitä lähtien arkipäivää. Hyllyllä ja pöydällä olevat kasatut Legot keräävät pölyä ja kun niitä ei jaksa laittaa ihan joka kerta siistiin riviin takaisin, ne ovat kamalassa sotkuisessa kasassa häiritsemässä äidin silmää. Puhumattakaan siitä, kun kissa hyppää pöydälle katselemaan ikkunasta ulos ja samalla putoaa ja hajoaa parit kasatut. Sitten alkaa kinastelu siitä, että kuka korjaa.

Perjantaisin on  ollut legohyllyn siivouspäivä ja se ei aina ole ollut mikään lempparijuttu. Välillä se perjantaisiivous venyy ihan seuraavalle viikolle saakka. Joskus ehdotan jonkin koneen tai laitteen purkamista, mutta se ei ole saanut kannatusta. On ollut vain pakko kestää sotkuja tai siivouskeskusteluja.

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivan korkuista ja levyistä kaappia Legojen säilytykseen. Kirpputoreilta ei ole löytynyt, mutta Ikeassa olisi ollut yksi melkein hyvä. Onneksi ei ostettu, koska meiltähän löytyi sopiva kaappi ihan omista nurkista. Meillä on kirpputorilta ostettu 50-luvun liinavaatekaappi, pyyhkeiden, laudeliinojen ja erinäisten kangaspinojen säilyttimenä. Se on ollut pukuhuoneessa ja koska kyseinen huone on nyt remontissa, (eihän meillä muuten olisi tarpeeksi remontoimista, rakentamista tai muutakaan tekemistä, joten siksi sitäkin piti alkaa laittamaan) sai kaappi lähtöpassit sieltä väliaikaisesti ja nyt myös lopullisesti.

Maalasin kaapin ulkopuolelta muutamaan kertaan valkoisella Helmi-kalustemaalilla ja hioin reunoja kuluneeksi. Tänään saatiin kantoapua ja nyt vanha liinavaatekaappi on uudistuneena koululaisen huoneessa legonsäilytyskaappina. Se veti sisälleen kaikki kasatut Legot ja kaapin sisällä olevaan laatikkoon kipattiin ukot. Muutama helikopteri jätettiin kaapin päälle, ettei huone näyttäisi ihan tyhjältä.

Näin hienosti ei legonsiivousperjantai ole sujunut kuin tänään pojan laittaessa kaikki kasatut jutut kaappiin omille paikoilleen. Poika lähti jopa auttamaan ystäväänsä tämän oman huoneen perjantaisiivouksessa, että pääsisivät yhdessä katsastamaan uutta kaappia. Ja leikkimään sen sisällöllä.
'


 

 

4 kommenttia:

 1. Jopas on hieno! Kylläpä hyvä löytö tällä kertaa ja läheltä. Ja siivousintokin tuli ;) pojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi kätevä. Eikä enää tarvitse pitää mitään järjestystä, kunhan vain työntää kamat kaappiin.

   Poista
 2. Onpas legot tosi hienosti esillä kaapissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nyt parin päivän käytön jälkeen on pientä kaaosta kaapissa havaittavissa.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)