sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Aamu ja kettu

Tänään aamulla koettiin kauhun hetkiä kissa vastaan kettu tilanteessa. Kaikki kolme kissaa päästettiin aamulla ulos, kuten joka päivä. Jonkun ajan päästä näen tuvan ikkunasta, kun naapuriin menevällä tiellä juoksee kaksi olentoa peräkkäin. Ensin juoksee Aamu ja perässä tulee kettu. Minä huudan 'kettu jahtaa Aamua' ja alan nykimään saappaita jalkaan. Mies on jo pitkällä ulkona kun minä sinne pääsen. Kaikessa siinä metakassa, mitä meistä lähti, ehti kettu luikkia jo pitkälle metsään. Aamu oli puussa. Sieltä sain sen houkuteltua vähän ajan kuluttua alas. Oli kovin pörröinen ja pelokas. Ja stressaavan tilanteen jälkeen nukkui koko päivän.

Mahtoi naapureilla olla kiva pääsiäisaamu, kun meiltä kolme tyyppiä juoksee pitkin teitä ja peltoja yöpuvut päällä, harjat ja lapiot käsissä. Taitavat vaan olla jo tottuneita näihin juttuihin.

Tästä selvittiin säikähdyksellä. Toivottavasti kettujen esiinymistiheys näillä kulmilla pysyy yhtä harvana kuin tähänkin asti. Yksi kettu kolmessatoista vuodessa.
6 kommenttia:

 1. Onneksi juoksi karkuun! Meilläkin on pari kertaa ollut kettu ihan pihassa, kerran jopa nukkui pienellä kerällä aitan lähellä. Melkoisen rohkeita tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan siinä käydä niinkin, että kissa huomaa liian myöhään. Aika rohkeitahan nuo ketut ovat ja välillä hirvittää. Tosin ei ole ollut juurikaan ketut ajatuksissa kun niitä ei ole vielä koskaan täällä näkynyt. Tätä pääsiäistä ennen. Arvaa menikö tämä aamu hysteerisenä tuijotellessa tuohon naapurin tielle. Ihan kuin siitä olisi mitään hyötyä.

   Poista
 2. Vaan eipä tuon jälkeen tada kettu tienoille tulla. Todellinen, mutta kuvaakaan ei kukaan kerinnyt ketusta ottaa - eivät edes naapurit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pelästyi. Kyllä oli ihan muuta ajatuksissa kuin kuvaaminen. Naapureista en tiedä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)