torstai 23. huhtikuuta 2015

Astioita ja astia-asioita

Muutama uusi astia on kotiutunut meille parin viime viikon aikana. Kirpputorilta löytyi iso kukkalautanen. Ihana, eikä ollut kallis. Tämän alkuvuoden aikana meiltä on jo useasta isosta lautasesta lohjennut pala ja olen saanut laittaa lautasia askartelulaatikkoon. Lautasia kyllä riittää edelleenkin, mutta voihan sitä alkaa uutta sarjaa keräämään pikku hiljaa, kun vanhat alkavat hajoamaan. Ja se uusi sarja on erilaiset kukkalautaset. Erilaisia kukkalautasia on kaapissa jo pullalautaskoossa vino pino. Ne ovat arkikäytössä ja tosi suosittuja. Vaikka niistä kyllä helposti saa draamaa aikaiseksi, sillä jollakin on aina väärä lautanen.

Toinen kirpputorilöytö on emalikulho. Tällä hetkellä siinä majailee chilitaimiruukut, mutta tarjoilukäyttöön sitä ajattelin.

 


Ja sitten pari sanaa muumimukeista. On meinaan tänä keväänä koeteltu muumimukiostajien kukkaroita. Ja hiukan hermojakin.

Ensin tuli se Muumitalo, sitten Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen. Ja tietenkin kesämuki Hetki rannalla. Muumitalo ostettiin jo talvella, kesämuki viime viikolla tarjouksesta. Kaksi muuta odottavat vielä kaupassa. Mukihyllyn laajennuskin pitää tehdä ennen niiden hankkimista. Onko Arabian ihan pakko uusia mukeja näin tiuhaan tahtiin? Vai onko sitä itse pakko ostaa niitä kaikkia? Ei varmaan, mutta kun myös on.

Tämä mukien joukkotuleminen ei vielä ihan hurjasti suututtanut, vaan ärsytys tuli enemmänkin Ruotsin mukista. Siis siitä Arabian muumimukista, joka on valmistettu Suomessa ja jota ei myydä kuin Ruotsissa. Pakkohan se Håll Sverige Rent oli tilata. Muki tuli pari päivää sitten ja huomenna juon siitä aamukahvit. Jos vaikka kahvikupposen ääressä lisäisi ärsytystä ja selaisi nettikirpputoreja ja katselisi vaikka rillimukien hintoja.

Seuraavaa Ruotsin mukia odotellessa.

 

2 kommenttia:

 1. Onpa hyväkuntoinen emaliastia, harvoin näkee noin naarmutonta. Minä olin jo päättänyt että yhtään uutta muumimukia en osta. Sitten tuli pakkosaadamukit. Se talo ja Ruotsin muki. Talo on hankittu ja äiti toimittaa Ruotsin ihanuuden kunhan käy siskollani joka taas tilasi itselleen ja minulle mukit ystävältään joka kävi risteilyllä. Mitäpä sitä ei tekisi yhden mukin eteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, emaliastia on ihan uuden näköinen, ei ole varmaan ollut juurikaan käytössä. Pieni kolhu on ulkopuolella, mutta ei haittaa. Nuo on aika usein niin rapsakassa kunnossa, että eivät meillä astiakäyttöön pääse. Kissanruokakuppeina ynnä muina säilytysastioina kyllä. Vaikka kyllä minullakin on jokin raja (hinnan lisäksi), etten ihan niitä karseamman näköisiä osta.

   Kyllä mikin eteen pitää nähdä vaivaa. Mullakin on yksi muutaman mutkan kautta hankittu. Silti arkikäytössä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)