keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevätsiivottu pihamökki
Eilen vietin aurinkoisen aamupäivän ja pilvisen iltapäivän siivotessa pihamökkiä kesäkuntoon. Iltapäivän grillaus painoi päälle ja sen aikataulun mukaan piti toimia. Ehdin hyvin ja grillipäivällinen syötiin pipot päässä ja villasukat jalassa puhtaassa pihamökissä.

Mökin kevätsiivous ei kuulu suosikkipuuhiin, mutta se on pakko tehdä, että tuolla pystyy kesällä aikaa viettämään. Pesin ikkunat, pyyhin huonekalut, seinät, lattian ja kaiken mahdollisen irtaimen. Syksyllä pöydälle ja lattialle jääneet ruokatahrat olivat - no, tosi ällöttäviä. Tällä kertaa ei onneksi ollut yhtään linnunkakkaa, koska kaikki mahdolliset aukot oli peitetty kanaverkolla. Se helpotti ja nopeutti siivoamista ihan hurjasti.

Juuri mitään uutta ei mökkiin vielä täksi kesäksi ilmestynyt. Puusohvalle täkki ja sohvatyynyt tuvasta, matto omista mattovarastoista ja sohvapöytä tuotiin pieneksi apupöydäksi. Yksi tuoli pitäisi vielä saada lisää ja noihin jo oleviin voisin tehdä jonkinlaiset istuintyynyt. Ja kyllähän tuonne kesäksi kukkiakin pitää laittaa. Sekä itsekasvatetut pikkiriikkiset chilit ja basilikat. Yhden talvisäilötyn pelargonian uskalsin jo sinne viedä.

Nyt vain odotetaan aurinkoisempia ilmoja seuraavaa grillauskertaa varten. 

6 kommenttia:

 1. Paljon taas olet kerinnyt ja kivasti laitellut. Pelargoniat ovat meilläkin vihertyneet kellarista tuotuna verannalle ja mies laittanut uusia tulemaan ruukkuihin.
  Kiva oli hetkisen jutella ja pieni hetki seurailla pientenkin touhua.

  VastaaPoista
 2. Puutarhurin unelmataukohuone. Vaikka ei sitä oikein malta ottaa nokosia kesken päivää kesäaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on :) Vaikkei usein maltakaan, niin joskus tulee totaalinen väsymys ja tuossa on jokuset päikkärit kyllä nukuttu. Yleensä kissaseurassa.

   Poista
 3. Teillä näitä ihania mökkejä siellä pihalla riittää! Täällä saa sitten aikuiset leikkiä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joka lähtöön löytyy jotain. Seuraavaksi tehdään miehelle puuliiteri :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)