maanantai 6. huhtikuuta 2015

Ulkona

Tämä pääsiäinen meni jotenkin oudosti. Talvikenkien ja pipojen pesussa sekä remontissa. Ollaan maalattu pukuhuonetta ja sen takia on pyykkikorit ynnä muut huoneen sisustat ahtaasti ja hankalasti vähän siellä ja täällä. Myös tauti on hidastanut puuhailua. Vähänkin kun liikkuu, tulee kamala yskänpuuska. Sunnuntaiaamun kettujuoksut saivatkin veren maun suuhun. Eli ei yhtään kävelylenkkejä tänä pääsiäisenä. Pitkäperjantaina lapset nahistelivat koko päivän, mutta sen jälkeen leikit ovatkin sujuneet hyvin. Lasten ystäviä on käynyt pihalla ja sisällä leikkimässä, joten sekin on osaltaan rauhoittanut pääsiäistä. Tänään kävi vielä iltapäivällä kivoja aikuisia vieraita.

Pihalla ollaan oltu taudista huolimatta jonkin verran. Harjoiteltu pyöräilemistä ja kerätty risuja. Piha on vielä suurelta osin lumen peitossa, joten ei siellä vielä paljon mitään voi tehdä. Tosin pukuhuoneen maalamisen lisäksi on luvassa muutaman huonekalun maalaamista ja tapetointia, joten ei haittaa, vaikka lumet sulavatkin hitaasti. Vaikka polte päästä pihan siistimistöihin on kova.

Lasten keinu siirrettiin uuteen paikkaan, majan viereen. Paikan vaihtaminen saikin aikaan melkoisen keinumisbuumin. Uusi paikka on vähän kuin uusi keinu.

Paikan vaihtamisen syynä on se, että siihen missä keinu aiemmin oli, on tulossa nuotiopaikka. Vähän jo aloitettiin kivien vierittämistä paikalle. Siis mies aloitti. Mutta koska kivet ovat vielä osittain lumen alla ja jäässä, pitää odotella vähän vielä sulamista, että loputkin saadaan helposti siirrettyä. Joudutin asiaa lapioimalla lunta sivuun.

Vaikka lunta vielä on, ei sitä monessakaan paikassa ole enää kovin paksua kerrosta. Ja ilokseni huomasin, että viime syksynä laitetuista krookuksista on moni noussut jo lumen läpi esille. Tällä kertaa siis krookusistutukset onnistuivat. Pihalta löytyi myös yksi kukkiva lumikello. Jotenkin on hämärä muistikuva siitä, että olisin  joskus muutama vuosi sitten laittanut tuohon lumikelloja. Vai oliko se viime syksynä?


Tänä pääsiäisenä lankalauantain kenkäostoksena kotiutui minulle uudet pihasaappaat. Vanhatkin ovat vielä ihan ehjät, mutta tosi kulahtaneet ja haalistuneet. Pihasaappaat ovat sen verran kovalla käytöllä, että nämäkin varmaan haalistuvat nopeasti. Ostin samalla reissulla myös palan Metsolan puuvillakangasta ja pari kerää lankaa. Koska tuli kamala paniikki, että Toivon villapuseroon tuli sittenkin hankittua liian vähän lankaa.
Pääsiäinen päättyi kivasti, kun kävin lasten kanssa Lahden satamassa katselemassa laivoja. Kahvilla käytiin tietysti samalla reissulla. Minä jonotin kahvia ja lapset olivat sen aikaan leikkitelineissä ulkona. Lasten pullat olivat niin isot, että Tyyne ei jaksanut omaansa syödä kokonaan. Loput käytiin syöttämässä sorsapariskunnalle. Oli kiva käydä pitkästä aikaa satamassa. Se on ihan meidän suosikkipaikka Lahdessa.2 kommenttia:

  1. Kuitenkin taudista huolimatta mukavaakin. Ja hurja tekemisen vauhti on ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mukavaa oli. Pakosti oli vain pidettävä lepotaukoja. Joita kyllätykkään pitää taudittomanakin :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)