sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pärjääjät

Viikonloppu vierähti partion Pärjääjät-kesäleirillä ja oikein koko perheen voimin. Leiriläiset oli jaettu kolmeen joukkueeseen, joissa kisattiin osittain Selviytyjät-sarjan hengessä. Toiset kisasivat enemmän tosissaan ja toiset vähän vähemmän. Meidän El Dingos´s heimo ehkä vähän vähemmän.

Ruoanlaittoa, askartelua, kasvomaalausta, kalastusta, vuolemista, melomista, tulentekokisaa, palapelintekokisaa, paperinvalmistusta, saunansiivoamisnakki, lipunnostoa ja lipunlaskua, uimista, nuotio, teltan kasaamista, sienten tunnistamista, veden kuljettamiskisaa, kameranetsimiskisaa ja mitä kaikkea vielä.

Leirillä oli mukavaa. Savun hajut on nyt saunotettu pois hiuksista, huomenna on vuorossa pyykinpesupäivä. Kotiin tuli tuliaisiksi itse vuoltuja kihveleitä, heimolippu, itse tehty onki, vino pino paperia, melkein kaksi kiloa näkkileipää, valokuvakehykset varustettuna kuvilla ja etenkin runsaasti hyviä ja kivoja muistoja sekä uusia ystävyyksiä.

Kiitos kaikille hukatun kameran etsijöille ja erityiskiitos kameran löytäjälle. Vastedes yritän pitää tavaraoistani parempaa huolta.


6 kommenttia:

 1. On ne partioleirit muuttuneet omista ajoistani ;)
  Kivaa oli toki silloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälaisia leirit olivat silloin?

   Poista
  2. Kaikki tehtiin itse, maito haettiin veneellä ja opin ensimmäisellä partioleirilläni uimaan (kotikylässä ei ollut järveä lähelläkään) ja valmistamaan ruokaa, ainakin kiisselin muistan. Nukuttiin tietysti teltoissa ja aamuisin nostettiin teltan helmat ylös ja tehtiin pakka makuupusseista tai täkeistä päiväksi. Ei ollut lainkaan sisätiloja ja nuotio oli ruoanlaittopaikka tai itsetehty hella vartioittain.

   Poista
  3. Meinasin kirjoittaa, että eipä tuollakaan sisätiloja ollut, mutta olihan siellä se sauna ja keittiö :) Olisi ollut aika iso pakka, jos olisi pitänyt kaikki mukaan otetut tavarat pakata. Mutta teltat oli varmaan aika erilaisia kuin nykyään. Kyllä tuo kaasu aika tavalla helpotti ruoan valmistusta ja samoin trangiat. Joku sapuska siellä piti tehdä itse tehdyllä risupolttimella.

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää mahtavalta koko perheen harrastukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Tosin meidän perheessä vasta yksi oikea partiolainen, mutta koko perhe saa osallistua sudenpentujen leireille ja muihinkin partiojuttuihin. Tai onhan tuo Tyynekin nallepartiolainen, mutta se ei ole kovin virallinen juttu.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)