perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sadonkorjuuta ja kirppislöytöjä ja tiskirättilankoja

Sadonkorjuu kuulostaa nyt vähän paremmalta kuin se olikaan. Kipaisin tänä aamuna keräämässä lapselle marjoja aamupalalle ja eka ajatus oli, että mansikoita. No. Kahdelta pikkuiselta mansikkamaalta löytyi kaksi mansikkaa. Loput olivat kotiloiden syömiä. Kotilot syövät mansikat jo osittain raakoina. Ja just sillä hetkellä päätin, että nyt saa mansikkamaa lähteä. Ne muutamat viikot kun tuoreita mansikoita saa, voin ne ostaa. Niin kuin olen tänä kesänä jo pitkälti tehnytkin. Toisen pläntin vielä säästän, mutta kun sen vuoron on poistua, en enää mansikkamaata perusta minnekään muualle kuin amppeliin. Keräsin sitten vähän herukoita ja metsämansikoita. Pari valkoista mansikkaa löytyi myös kypsänä ja keväällä ostettu keltainen mansikkakin näyttää olevan valkoinen. Eipä se mitään.

Valkoiset mansikat kelpaavat myös kotiloille, muttei ihan niin hurjan hyvin kuin punaiset. Valkoiset mansikat sen sijaan eivät kelpaa rastaille eivätkä lapsille. Minusta ne on ihan hyviä.Kirpputoreilla en ole kesän aikana käynyt juuri ollenkaan. Parissa vanhan tavaran kaupassa kyllä. Eilen tehtiin vähän pidempi kirppiskierros Tyynen kanssa. Löytyi muutama vaate, kengät ja kirja. Kuvissa kesän muita kirppulöytöjä ja vanhan tavaran kaupan löytöjä.
Kirppiskierroksen jälkeen poikkesin vielä lankakaupassa hakemassa tiskirättilankoja. Omista varastoista pitäisi löytyä puuvilla-, bambu- ja hamppujämiä, mutta se, missä se oma varasto just nyt sijaitsee, on hiukan epävarmaa. Mutta nyt on millä mällätä. Muutama kerä teeteen bamboo & co ja yksi kerä puuvillaa. Eka rätti näistä on jo aloitettu.

8 kommenttia:

 1. Kivanvärisiä lankoja.
  Tiskirättineulojaksi pitäisikin ruveta.
  Sukkia taidan neuloa edelleenkin - jotenkin ne innostavat enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua innostaa kaiken mahdollisen neulominen eniten :)

   Poista
 2. Voi ihana mikä tarjotin! Minä mietin jos laittaisikaikki mansikat jatkossa laatikoihin, niissä kasvavat paljon paremmin kuin avomaalla ja laatikon ympärille on helppo vetäistä kuparia estämään etanat ja kotilot. mutta sitten kun nykyinen maa menee uusiksi eli 5-7 vuoden päästä vasta. Meillä lapset syö valkoisia mansikoita, mutta rastaat ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana!

   Mulla on myös ollut mielessä laatikot. Mutta niiden sijoituspaikan kanssa on vielä pieni ongelma. Parhaaseen paikkaan ollaan sijoittamassa trampoliinia ja toiseksi paras on tulevan puuliiterin seinustalla ja se on ehkä vähän huono paikka klapinhakkaajan mielestä.

   Poista
 3. Oliko valkoset mansikat siis joku lajike, vai onko ne raakoja, kysyy yks tietämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ne oma lajike. Niitä on olemassa puutarhamansikkakokoa, mutta mulla on vähän pienempää metsämansikkakokoa. Ja toi keltainen on myös oma lajinsa, mutta mulle taidettiin myydä keltaisen sijasta valkoinen.

   Poista
 4. Alan ymmärtää kommentin liittyen viholliseen nro 1...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ne syövät ihan liikaa mansikoita.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)