keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Puutarhaähky

Nyt on se hetki kesässä, kun on pienen puutarhaähkyn aika. Eli kiinnostus pihapuuhiin hipoo nollaa. Yksi kiinnostava projekti jäi vähän kesken ja sitä pystytään jatkamaan vasta ensi keväänä. Se kai osaltaan vaikutti tähän motivaatioon. Pari kivaa puutyöjuttua on tehtävä, mutta saha ja vasara tai mikä vaan työkalu ei oikein minun kädessäni toimi niin hyvin. Tai etenkään tuo saha. Kotiloita voisi aina keräillä, mutta oikeesti - ei jaksa. Makkaranpaisto taitaa olla se pihapuuhista kiinnostavin tällä hetkellä.Kukkia ja kasvua olen kyllä jaksanut patsastella. Sitä jaksaisi ja viitsisi tehdä vaikka koko päivän. Tänä kesänä on kai ensimmäinen kesä, kun ei tarvitse enää kitkeä niin paljon. Yhden kitkemiskierroksen tein kesäkuussa ja yleensä toista aloittelen heinä-elokuussa. Nyt näyttää siltä, ettei tarvitse. Sen verran on nuo omaistuttamat kasvustot tuuhettuneet, ettei multaa näy ja siksi ei myöskään rikkoja. Pari uutta istutusaluetta vielä kaipaavat toisen kerran kitkentää, mutta ne on nopeasti käyty läpi.

Isotähtiputki leviää kahdessa paikassa. Valkoista, vaaleanpunaista ja punaista sekä kirjavalehtistä. Eniten kuitenkin valkoista. Tykkään näistä, vaikka tuoksu saisi olla vähän parempi.
Sormustinkukan ja harjaneilikan seuraksi on vihdoinkin avautunut yksivuotiset unikot. Ja koko ajan niitä avautuu lisää. Toivon niiden kylväytyvän tuohon ja jatkavan kukintaa tulevinakin vuosina.
Eteläseinustan kivikkokasvialue kukkii nyt kauniisti. Komeamaksaruoho 'Purple emperor' on vielä nupulla, lehtosalviat ja kangasajuruoho täynnä kukkia ja punahattu sekä tiukukärhö ovat tehneet yhdet kukat.

Ensimmäinen liljakin - 'Pink lady' - on avannut kukkansa, pisamakellot kukkivat runsaasti ja kaukasiankirahvinkukat avautuvat pikku hiljaa.

Pinkkiä ja ruusunpunaista näkyy nyt joka puolella.8 kommenttia:

 1. Minulle ähky ei ole vielä tullut, mutta kyllä se sieltä vielä hiipii. Minulla on vielä kaikki liljat nupuillaan, odotus niiden kukinnasta on kuitenkin kova :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tää ole ihan se oikea ähkyn aika, mutta tänä vuonna se tuli aikaisin. Varmaan menee ohikin vielä. Toivottavasti. Yksi lilja minullakin vasta kukkii. Tosin tuon lisäksi on vain kaksi muuta :)

   Poista
 2. Hyvin hoidettu ja suunniteltu piha on kyl kaunis ja siel on varmaan itenkin viihtyisä olla. Mulla toi puutarhaähky tuppaa tulemaan jo aika nopeesti lumien sulettua. :) Keskimäärin kerran kesässä tulee se tunne, että hei, me kitketään, mut sekin lopahtaa aika nopeesti, kun sieltä jo kitketystä osiosta puskee uutta rikkaruohoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repesin :D Sulla tulee ähky nopeemmin kuin mulla. Yleensä se tulee tänne vasta syksyllä. Ohimenevää tää taitaa olla. Kitkemisestä mä kyllä tykkään ja olen harrastanut jopa julkikitkemistä.

   Poista
 3. Kaunista puutarhassasi. Meillä vain marjastetaan, nyt metsässä ja pian puutarhasssakin. Ja mehunkeitto alkaa, kun työt loppuu - mutta ensin mökille marjastamaan mustikoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikoita on kuulemma tänä vuonna ihan hurjasti. Ja siltä se vähän tuossa mäessäkin näyttää.

   Poista
  2. Me poimimme ja myymmekin mustikoita halukkaille.

   Poista
  3. Me varmaan joudutaan ostamaan :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)