keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Piha sateen jälkeenTämän päivän suunnitelmat matonpesusta, uimisesta ja mustikkametsästä menivät vähän uusiksi kun herättiin sateeseen. Eli reipas toimintapäivä vaihtui laiskotteluksi sisällä. Jonkin aikaa sateen loppumisen jälkeen kiertelin kauhistelemassa kotiloita ja sateen piiskaamia kukkia. Kun palasin sisälle, oli tuvassa kahden lapsen sijasta kahdeksan. Onneksi aurinko tuli esille ja lapset lähtivät ulos metelöimään. Minäkin varmaan lähden tästä kohta kärräämään erilaisia maa-aineksia. Soraa ja multaa.

Jokusen epäonnistuneen vuoden ja taukovuoden jälkeen onnistuin tänä vuonna daalian kasvattamisessa. Yksi kukka kukkii ja pari nuppuakin näyttäisi tulevan. Onnistunkohan vielä talvettamisen kanssa? Yritän ainakin.Viime vuonna Türista tuotu rohtoluppio on kasvanut komeaksi puskaksi. Sen juurella pilkottaa myöskin saman vuoden Türin tuliainen mansikkaminttu. Se on vähän kitukasvuinen, mutta sentään hengissä.Ilmasipulit ovat tänä kesänä innostuneet tekemään valtavasti ilmasipuleita ja jopa kukkia.Ystävältä saatu laukka. Sopii väriensä kanssa hyvin yhteen takana pilkottavan maitokellon kanssa.Maitokello on kärsinyt kovasti sateesta ja on aivan lakoontunut. Pitää hankkia ensi vuodeksi korkeampia ja parempia tukia.Neilikkaruusu kukkii tänä kesänä runsaasti. Kukat ovat ruusunpunaisia, yhdessä oksassa vaaleanpunaisia.Tarhakurtturuusu 'Snow pavement'  nuokkuu myös sateesta. Ruusu on levinnyt yllättävän paljon. Pitää kai alkaa karsimaan sitä, koska sijaitsee kulkureittien vieressä.Suurimman osan kuunliljan kukista leikkaan pois, koska ne näyttävät suttuisilta. Joihinkin jätän kukat. Tämä on yksi niistä. Suikeroalpi taustalla ei koskaan petä kukinnassa.Harmaakäenkukalla on ärhäkän pinkki kukka.Pieneksi puuksi kasvatettu punaherukka tekee suuremmat marjat ja ne punertuvatkin aiemmin kuin tavan pensaat.Kaksi vuotta sitten istutettu ranskantulikukka kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Oli siinä joku kukan jämä, kun istutin sen ja se onkin siementänyt varsin runsaasti ja nyt noita taimia on monta. Kaunis kukka se on, toivottavasti ei siemennä riesaksi asti.Märkä heinä maistuu Aamulle. Se ei pääse takuulla sisälle ennen kuin on oksentanut nuo heinät ulos. Viiruhelpi on tänä vuonna kasvanut reippaasti. Ekaa kertaa ikinä.Leikkimökin taakse tulee pieni istutusalueen laajennus. Se on varjoinen paikka ja sinne on tarkoitus siirtää muutama ahtaaseen paikkaan jäänyt ja liian aurinkoiseen paikkaan istutettu varjoperenna. Tämä alkaisi olla jo paria multakottikärryllistä vaille valmis. Taustalla näkyvä mänty kasvaa kyllä ihan suorassa, vaikka kuvassa näyttää ihan muulta.Iso kiitäjä roikkui pensaassa roskiksien vieressä. Tai paremminkin niitä oli oikein kaksi kappaletta. En ole aiemmin nähnytkään, voisiko olla syreenikiitäjä?

4 kommenttia:

 1. Musta tuntuu että matonpesut jää tänä vuonna väliin jos ei elokuussa tapahdu joku aurinkoihme. Tulikukasta jos tulee ylimääräisiä siemeniä, niin minulle kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää sadetta tänäänkin tuo foreca. Otan tulikukan siemenet talteen. Mulla ei kasva kuin tuota yhtä tulikukkaa, joten ei pääse risteytymään ja tulee varmasti tuon näköisiä kukkia :)

   Poista
 2. Kauniita pihakuvia vaikka sadetta on tullutkin. Tuo kiitäjä on tosi upea. Meillä myös koira syö ruohoa, mutta ei oksenna sitä vaan tulee sitten vasta myöhemmin luonnollista tietä. Sitä kutsutaankin vegaaniksi jäniskoiraksi. Mukavia kesäpäiviä sateisista säistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koiralla parempi tapa kierrättää ruohot. Usein nuo kissat syövät ruohot ja tulevat sisälle oksentamaan. Ja mielellään matolle.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)