sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Arkea ja juhlaa

Lomamatkalta palautuminen olikin tänä vuonna yllättävän hankalaa. Tai ehkä tämä viikko on ollut vain normaalia lomatekemisenkeksimisähkyä.

Alkuviikolla en jaksanut kysellä ketään meille kylään, en jaksanut kysellä saadaanko tulla kylään, en halunnut autoa, että oltaisiin päästy jonnekin, en jaksanut keksiä yhtään mitään. Onneksi tekemistä järjestyi ihan muiden toimesta ja joka päivä. Ei tarvinnut kuin sanoa kyllä. Kummallakin lapsella kävi ystäviä ja kumpikin kävi ystävillä. Itse järjestin vain sateisen päivän bussimatkan Lahteen kahville ja jäätelölle sekä ostamaan koulunalkamisvaatteita ja kerhonalkamisvaatteita. Kallis retki, mutta alennusmyynneistä tehtiin hyviä löytöjä. Tänä vuonna ei tarvitse enää ostaa yhtään vaatetta.

Tein viikolla kesän ekan kesäkeiton. Omalta kasvimaalta ei vielä löydy kesäkeittotarpeita koko keittoa varten, mutta sentään sipulit ja tillit sieltä saatiin. Melkoista herkkua tuo oli myös ostovihanneksilla. Kahden päivän kattilallisesta riitti yhdeksi kerraksi. Toisena päivänä lapset kävivät ystävänsä kanssa keräämässä mustikkapiirakkamustikat. No. Piirakka jäi tekemättä.
Loppuviikolla päästiin juhlimaan miehen serkun nimppareita. Miehellä on kaksi saman nimistä serkkua, jotka pitävät vuorokesinä mökeillään nimipäiväkekkerit. Tosi kiva perinne nähdä sukulaisia kesäaikaan. Me ei olla pitkään aikaan jostain hyvästä tai huonosta syystä päästy näihin pirskeisiin, mutta tänä vuonna ei ollut mitään esteitä. Vietiin tuliaisiksi puuvillasta neulottu tiskirätti ja pari litraa mansikoita.Nimipäiväretkellä oli kyllä paljon jännittävää, kiinnostavaa ja herkullista nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa. Lossi, asuntovaunu, asuntovaunun terassi, Britakakku, tiramisu, purjevene, meri, metsätontti ja koira. Oltiin kaikki aika innoissamme, kuka mistäkin erityisesti. Ilta ei mitenkään vähentänyt yhden asuntovaunukuumetta tai saman koirakuumetta tai toisen merenrantamökkikuumetta tai kolmannen purjevenekuumetta. Toisaalta riittää, että saan sen tiramisun ohjeen, niin olen tyytyväinen. Nam. Oli oikein mukavat nimipäiväkekkerit.2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)