lauantai 18. heinäkuuta 2015

Puutarha muuttui peikkometsäksi

Kun kesäaikaan on reilun viikon poissa puutarhasta, se on muuttunut ihan hurjasti. Lähinnä siten, että se ei ole enää puutarha vaan melkoinen peikkometsä. Pitää aloittaa raivaamaan polkuja auki. Muuten saa rehottaa.Aamu-kissa oli viikon ajan villiintyneenä ulkona. Siitä ei nähnyt kissanhoitajat vilaustakaan, mutta ulos laitettu ruoka oli syöty. Ihan vähän lietsoin paniikkimielialaa, kun kuvittelin kissan hävinneen. Naapurin tyttö kyllä sanoi Aamua nähneensä, joten pakko oli vähän rauhoittua. Vasta illalla kissa ilmestyi kaiteelle pyytämään sisään. Tämän päivän Aamu kulki perässä huomita ja silitystä vaatien. Tällä hetkellä tyttö makaa sängyssä aivan voipuneena ja liikahtamatta. Taisi olla aika rankka viikko.

 


Loistojasmike on avannut kukkansa ja niitä on runsaasti. Pienemmässä pensaassa varjossa kukkia on vähemmän, mutta on se silti upea kasvi pihatien portilla yhdessä valamonruusun kanssa.


Kasvimaan vieressä olevat sormustinkukat ja harjaneilikat ovat myöskin täydessä kukassa. Kuten aiemmin arvelinkin, päivänkakkarat alkavat olla tähän kukintaan jo vähän ohi. Seuraavaksi jännätään, ennättävätkö unikot avautua yhdessä muiden kukkijoiden kanssa.Rehevää ja kaunista on nyt. Päivä meni hurahtaen pihalla oikomassa sateen kaatamia kukkia ja ihan vähän nyppiessä rikkoja. Kävin naapurin tontin puolella kitkemässä koska yritän saada kuriin sieltä liian innokkaasti leviävää jättipalsamia. Kotiloita keräilin myös purkillisen ja loppuajan käytin vain kaiken katselemiseen. Jos sitä vaikka huomenna alkaisi raivaamaan peikkometsää vähän vähemmän peikoksi. Liikaa ei kuitenkaan saa raivata, koska nyt on järjestettävä hyvät olot siilille. Eilen illalla törmättiin pihassa siiliin ja se oli vallan ensimmäinen siili meidän puutarhassa. Laitettiin sille yöksi ruokaa ja olihan se ruoka jonnekin hävinnyt. Toivottavasti siilin suuhun.6 kommenttia:

 1. Hyvä kun Aamu palasi retkiltään.
  Nyt kun on ollut lämmintä ja kosteaa, niin kaikki kasvaa vauhdilla. Vihdoin kukatkin alkavat aueta. Meillä unikot nyt ja myös nuo harjaneilikat - pionit alkavat olla jo ohi. Ja vihdoin myös kesäkurpitsat ovat ruvenneet kukkimaan kotosalla - mökillä ei vielä pitkään aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti on tapahtunut paljon. Kaikki ruusutkin kukassa ja etenkin tuo jasmike on ihana.

   Poista
 2. Meillä tytöt, Iines ja Alma reagoivat minun poissaoloon samalla tavoin. Eivät suostu tulemaan sisälle vaan ovat ulkona.Kesäaikaan on ihana palata kotiin kun ei tiedä miltä pihassa näyttää, yllätyksiä täynnä.
  Almalla on valtava vatsa mutta ei vielä merkkejä synnytyksestä. Epäilen että ensi viikon keskiviikko tai torstai aikaisintaan tapahtuu jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esko on enemmän nuohonnut jaloissa, mutta siitä oli viikolla sentään näköhavaintoja ja olipa jopa tullut sisällekin. Pienen hetken jo ajattelin, että Aamu on hävinnyt ja meidän täytyy ottaakin kaksi uutta, mutta nyt pidetäänkin vain se yksi pentu varauksessa :) Me tässä aamukahvilla juteltiinkin, että koskas Alma synnyttää. Nyt voi laittaa kalenteriin lasketun päivän merkinnän.

   Poista
 3. Ihana peikkometsä, juuri minun makuuni. Tuo vaalea krysanteemin näköinen kukka on niiiin kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin on minunkin makuuni. Onhan se keväällä kalju, mutta loppukesää kohti muuttuu niin paljon.

   Se kukka on kehäkukka 'Bronzed Beauty'. Joka kesä yritän kasvatella jotain vähän erikoisempaa kehäkukkaa. Tähän mennessä ei ole oikein onnistunut. Joko kukkia on tullut vain yksi tai sitten sieltä kasvaakin ihan tavallista oranssia (joka sekin on kaunista, mutta haluan kokeilla muitakin). Tänä vuonna onnisti ja tuli juuri sitä, mitä pussissa luvattiin ja paljon. Pitää kerätä siemenet talteen. Jos niistä sitten tulisi sitä oranssia :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)