torstai 18. helmikuuta 2016

Mitäs sille keittiöremontille kuuluu

Hyvää kuuluu. Varsinainen remontti - tai se mitä siitä on jäljellä - ei ole edistynyt lainkaan, koska kaappien puunaaminen, siivoaminen ja järjestäminen on vielä vaiheessa. Tosin eilisen ja tämän päivän kokopäiväisen rypistyksen ansiosta alkavat tavaratkin olemaan paikoillaan. Ja kaaos on siirtynyt keittiöstä tupaan.

Kuvassa on vielä aamuinen kaaos. Se on siivottu tosiaan tuvan puolelle ja taitaa tuolla sivulla olla enää jäljellä jääkaapin ja uunin pesu.Tosi paljon olen laittanut astioita ynnä muuta kirpputorilaatikkoon. Tosin lasikuppeja ja kulhoja lajitellessa huomasin itsessäni ikäviä himohamstraaja-piirteitä. Kun kaikki isommat ja pienemmät lasikulhot olivat levällään pöydällä ja niitä piti laittaa poistoon, huomasin selitteleväni melkein joka pytyn kohdalla, että tämä on perintönä siltä ja tämä tältä ja tämä on sitä ja tämä tätä. Työnsin kulhot takaisin vitriiniin ja päätin lajittelevani ne jonkun päivän aamuna, kun olen virkeämpi tekemään päätöksiä. Taidan tehdä niin, että Grapponiat pidän, mutta Pionit laitan kiertoon.

Kirpputoripöytäkin on jo varattuna muutaman viikon päähän. Tosin eilen tuli tehtyä yksi ostoskin - posliininen tattikulho. Onneksi en sentään sortunut minkäänlaiseen lasikuppiin.

Astiakaapit alkavat olla ojennuksessa. Ja niissä on jopa väljyyttä, mikä oli tavoitteenakin. Muumimukeille tuotiin autotallissa majaillut vitriinikaappi. Ne ovat nyt kaikki samassa paikassa ja helposti käyttöön otettavissa. Olen aika tyytyväinen uusiin kaappijärjestelyihin.

 
 
 


Kun kaapit alkavat olla ojennuksessa niin voin keskittyä seuraavaksi toiseen ongelmakohtaan eli verhoihin. Uudet pitäisi ommella, ompelukone on motissa ja kaiken päälle on kamalan vaikea valita minkälaisesta kankaasta verhot teen. Tällä hetkellä keittiön pikkuikkunassa roikkuu epämääräisenä myttynä kokeeksi vanha pussilakana. Se olisi aika kiva, mutta pitää vielä sovitella muitakin vaihtoehtoja. Ja mitäs sitten toiseen ikkunaan. No. Huomenna on jääkaapinpesupäivä ja viikonloppuna tapetoin, joten verhoasiaa pystyn vielä hiukan siirtämään.

2 kommenttia:

 1. Ahkeroinut taas olet ja kivalta tuo alkaa näyttää.
  Siivousta pitäisi tehdä, mutta siirrän sitä jatkuvasti: nyt on hiihdon aika (Finlandia viikon kuluttua) ja talvilomaviikko etelässä alkaa ja lapsia on tulossa ja ja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joka päivä pitäis siivota, mutta ei oikein kiinnosta. Ja eikös se ole niin, että liian siisti koti on merkki hukkaan heitetystä elämästä :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)