tiistai 23. helmikuuta 2016

Piha helmikuussa

Sama otsikko piti laittaa pari viikkoa sitten, kun satoi vettä ja lunta ei juuri ollut enää missään. Piti ottaa kuvia kurjalta näyttävästä puutarhasta, vesilätäköistä ja nurmikon päällä olevista jääkentistä. En kuitenkaan ehtinyt puutarhaan asti kameran kanssa ja sitten jo satoikin lunta. Onneksi. Oli kyllä surkean näköistä eikä ollenkaan tuntunut helmikuulta. Oli turha kuvitella jalkoihin suksia tai pepun alle pulkkaa.

Nyt on satanut lunta ja voi sitä riemua, kun pääsee pulkkamäkeen, lumiukon rakentamiseen ja etenkin tuohon tien reunan lumikasaan peuhaamaan. Koska lumityöntekokuntoa ei ole vielä päässyt tämän talven aikana kohtottamaan, oli nuo viime viikolla sataneet lumet kova rypistys kunnon kohottamisessa. Hiki lensi ja ihan kunnon päiväunia piti nukkua lumitöiden päälle. Joskus ne päikkärit kestivät jopa koko päivän. Peukaloon tuli kipeä rakko, joka aukesi joka kerta lumitöitä tehdessä. Kipeä se on edelleen, mutta eilisten lumitöiden jälkeen ei enää tarvinnut sentään mennä sohvalle makaamaan. Lumityöntekokunto on nyt siis kohdillaan. Lisää lunta vain, tilaa sille on.

Uutta lunta odotellessa täytyy kierrellä karistelemassa enimpiä lumia pois joidenkin pensaiden ja havujen päältä. Painavat lumet ovat jo vääntäneet yhden pihavalon ja isosta männystä näyttä alin oksa olevan aivan maassa.


4 kommenttia:

 1. Mietin tässä yksi päivä että viime talvi oli lumen suhteen samanlainen, iso osa lumesta tuli vasta lopputalvesta ja sitten tuntui ettei lumi sula millään pois. Mutta mieluummin tätä kuin jäätä ja vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lumi olisi kiva jo marraskuussa, kun muuten on niin pimeää ja vaikea keksiä ulkona mitään järkevää tekemistä. Se jäätikkö tässä välillä oli ihan kamala lätäköineen. Meillä ei meinannut lapsilla riittää ulkohousuja, hanskoja tai kenkiä, kun kaikki oli jatkuvasti märkinä. Jopa ne takuuvarmat vedenpitävät housut. Vaihtosukkiakin piti koulureppuun laittaa litra. Vaikka eipä niitä sieltä kukaan koskaan käyttänyt. Pari kertaa oli kyllä sentään hanskat vaihtanut. Kuukauden päästä vois lumen tulo riittää.

   Poista
 2. Lumesta olen nauttinut, etenkin hiihtäen. Ja on minusta ollut mukava kolata pihaakin -liikuntaa edes hieman siinäkin ja raitista ilmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jätin kolaamisen toisille, että saisin tuon peukussa ammottavan rakon paranemaan. Hyviä hiihtoja huomiselle :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)