tiistai 14. kesäkuuta 2016

Neulontaa

Kesäyöstä jouluyöhön neuletempaus lähestyy ja pitää saada alta pois keskeneräisiä neuleita. Ei vaan. Sitä kesäyötä, että saisin kaikki keskeneräiset valmiiksi, tuskin tulee koskaan.

Jotain kuitenkin on valmistunut. Nimittäin nippu tiskirättejä. Taitaa olla pari neulottu jo viime vuoden puolella ja loput talvella, mutta päättelyt tuli tehtyä nyt. Yksi on vielä kesken ja yksi katosi, mutta nämä on valmiit. Tiskirättilankoina on puuvillaa sekä puuvillan ja bambun sekoitusta.

Toinen neuletempaukseen valmistautuminen on tietty neuletöiden miettiminen, suunnittelu ja lankojen hankkiminen. Yhdet sukat ajattelin neuloa, samoin pari tiskirättiä ja huivin. Lankaa ostin kaksi kerää ja omissa varastoissa noin 20 kiloa, joten varustauduttu on huolella.

8 kommenttia:

 1. Ihastelen aikaansaannoksiasi.

  Ilmoittauduin minäkin taas mukaan KyJyyn. Onpahan ajankulua syksyyn. En kesällä kuvittelekaan tekeväni vielä kuin tätä toista hassutusta, joka kyllä jää kesken - en ole siihenkään vireessä.
  Taas olen flunssaisena olen ollut jo viikon verran ja on veto poissa.

  VastaaPoista
 2. Nätit rätit. Ite oon pitäny taukoa räteistä, kun harmikseni huomasin omistani lähtevän reilusti väriä. Pitäiskö ne pestä koneessa ennen käyttöä? Miten siä teet? Rätteihin ois just kiva käyttää langanloppuja, mut kaikki langat ei sitten ehkä olekaan niin hyviä, vaikka imukyky ois hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen aina rätit ennen käyttöä. Olen joskus pessyt lahjaksi menevät myös, mutta nykyään laitan ohjeen 'pese ennen käyytöä' mukaan.

   Teeteen bambulanka on hyvää rättilankaa, samoin hamppu. Mutta olen käyttänyt myös epämääräisiä puuvillalankoja myös ja nekin todennut imukykyisiksi. Yhden tein kokeeksi nokkoslangasta, mutta se just hävisi. Toivottavasti olisi hyvä, lankaa on vielä ja niin karheaa ja ruman väristä, ettei siitä muuta oikein voi tehdä.

   Niin ja pesen noi rätit aina 60 asteessa.

   Poista
  2. No pitää varmaan alkaa pestä rättejä ennen käyttöä. Harmitti, kun annoin lahjaksi ja oli päästänyt punaista väriä reilusti.

   Poista
  3. Varmasti harmitti. Kai se riippuu langastakin läteekö väriä. Voimakkaista väreistä varmaan herkemmin, mutta ne pysyvät pidempään käytössä siistin näköisinä kuin vaaleat värit.

   Poista
 3. Kiva seurata blogiasi. Minullakin tiskirättejä 'välityönä' ennen kyjyä vaikka keskeneräisiä löytyisi vaikka millä mitalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Tiskirätit on kivoja pikku juttuja tehdä ja niille on aina käyttöä. Mullakin kaikki kesken olevat on nyt vähän turhan villaisia ja talvisia, ettei ne oikein motivoi.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)