keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Nyt ei pysy kukinnan perässä

Hurjaa, miten nopeasti kukat kukkivat nyt. Kaikki on ajoissa ja kukinta on nopeasti ohi. Tai no ei meidän pihalla niin ajoissa ole, mutta nopeasti ohi kuitenkin. Kuten vaikka kuolanpioniksi epäilemäni siementaimi. Siinä oli nuppu joka oli muuttunut seuraavana päivänä miltei ohi kukkineeksi kukaksi. Jos olisin vähänkin myöhemmin mennyt sitä katsastamaan, olisi kukinta jäänyt näkemättä.

Olisi paljon istutettavaa ja samalla kitkettävää, mutta eipä tuolla helteessä viitsi mitään oikein tehdä. Tomaatit ja yrit jaksoin sentään laittaa ruukkuihin.

Lauantaina lisää istutettavaa löytyi Lahdesta Levon taimipäiviltä. Ja kuten tässä uutisessa kerrotaan, taimitoreilla kannattaa käydä erikoisuuksia etsimässä. Ja kyllä myöskin tavallisempia kukkijoita, taimet ovat tavan puutarhaliikkeitä edullisempia. Kyseisessä Ylen jutussa saattaa muuten esiintyä tuttu bloggaaja :)

Ensi viikoksi sääennuste näyttää lupaavan viileämpää, pääsee taas kitkemään ja istuttamaan. Koska olen ilmoittanut pihan Avoimiin puutarhoihin, on kitkettävä oikein urakalla ja koko kesän.6 kommenttia:

 1. Mansikatkin jo noin isoja raakileita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä olikin jo ostaessa noita raakileita. Viime vuoden amppelissa ei ollut vielä edes kukkia toukokuussa, mutta kyllä siitä aika monta marjaa syötiin.

   Poista
 2. Mun amppelimansikat ei taida olla amppelimansikoita. Piti olla pinkit kukat, mutta on valkoiset. Eikä tee rönsyn rönsyjä. Mikä pettymys kun kerrankin ostin amppelimansikat.
  Kitkemistä on riittänyt. Nyt kostautuu säästö ja viime kesänä navetan takaa kaavittu multa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on valkokukkainwn amppelimansikka, mutta se tekee rönsyt.
   Sama kosto meillä. Naapurilta halvalla saatu peltomultakuorma puskee kyllä kaikkea mahdollista.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)