lauantai 5. elokuuta 2017

Reissuliivi

Lähdin kesäkuussa mukaan lankakauppa Pitsi & Palmikko järjestämään yhteisvirkkaukseen. Siinä virkattiin yhdessä ympyräliiviä (tai vaihtoehtoisesti mattoa, liinaa, huivia tai mitä ikinä kukakin halusi). Pala ohjetta julkaistiin kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Aluksi olin mukana julkaisujen mukaisesti, sitten tuli muutama viikko, kun virkkaus vain pölyttyi korissaan. Juhannuksena se oli matkalla mukana ja edistyi, samoin juuri ennen meidän Euroopan road tripiä. Lopullisesti se valmistui (hihan reistä eteenpäin) automatkalla. Laskin, että virkkasin liiviä 11 eri maassa, valmistui lopulta Tanskassa.

Ihan ohjeen mukaan en loppua tehnyt. Koska minulla on löysä käsiala, lanka olisi loppunut kesken. Välistä jätin pois jotain samanlaisia kerroksia ja viimeiset olisiko se nyt kuusi kerrosta vaihtui kahteen oman ohjeen mukaan tehtyyn. Mutta liivi on valmis ja se on ihana ja kiitos tosi paljon Pitsi & Palmikko sen julkaisemisesta. Aion vielä tehdä pyynnöstä toisenkin, se tulee onneksi kokoa seitsemänvuotias ja valmistunee hiukan nopeammin. Tässä liivissä oli tosi hitaita nuo viimeiset kerrokset.

Lankana oli väriä vaihtava ihana puuvillasekoite Souffle. Lankaa kului melkein koko 280 gramman kerä koukulla no 3. Loppukerästä alkoi olemaan sellaisia solmusekasotkuja, että meinasi jo hermo mennä. Onneksi sen pahimman solmukaaoksen aikana seisottiin alppitien liikenneonnettomuusruuhkassa, joten oli hyvää aikaa selvitellä solmut.

Liivistä tuli ihana. Se valmistui juuri sopivasti siihen tilaisuuteen mihin pitikin eli kummipojan rippijuhlaan. Viime vuonna toisen kummipojan rippijuhlaan valmistui huivi edellisenä iltana, tämä jo kaksi päivää aikaisemmin, joten voin olla ylpeä itsestäni ja huolellisesta valmistautumisesta.  Tosin sen ainokaisen pääteltävän langan päättelin viimeisenä aamuna, ettei tässä nyt liian huolelliseksi olla ryhdytty. (Lahjakin ostettiin ja paketoitiin jo ennen matkaa, ettei tule paniikkia. Lahjaksi vietiin perinteistä rippilahjasettiä eli kakkulapio ja kattila. Kattila tosin Trangian muodossa. Kakkulapio tietysti kierrätyksestä.) Olin ostanut ja pessyt sopivan mekkokankaankin juhliin, mutta sitä en ehtinyt ommella. Seuraaviin juhliin on siis liivi jo valmiina ja mekkokin kankaana, jos sen vaikka sitten viimeisenä iltana ompelisi. Ja juhlasukatkin ovat jo kovaa vauhtia valmistumassa.


8 kommenttia:

 1. Olipa liivillä matkaa ympäri Eurooppaa.

  VastaaPoista
 2. Valtavan kaunis liivi! (: Siihen on virkattu sitten metrejä ympäri Eurooppaa. (: Alkaa jo itseänikin houkutella tuommoinen, kun näkee niin kauniita versioita. Ehkä joskus otan projektiksi. Paljon onnea ja siunausta konfirmoidulle ja kummille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Olihan tämä aika isotöinen, mutta lopputulos kyllä palkitsi.

   Poista
 3. Tästä tuli aivan ihana! Minun virkkuuni on nyt myös valmis ja seinällä kellona. Jos vielä blogiin ottaisin kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihana, etten ole ainoa, joka saa valmiiksi joskus ja blogiin sitten joskus :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)