sunnuntai 27. elokuuta 2017

Yöretki

'Äiti. Tämä kesäloma olisi täydellinen jos vielä ehdittäisi käydä yöretkellä metsässä.'

Viimeisellä kesälomaviikolla esitetty toive. 

Aikatauluihin se kyllä olisi sopinut hienosti, mutta tulin kipeäksi, kuumeeseen, joten retkeä oli pakko siirtää. Edelleen kamala yskä jatkui ja edelleenkin pienen kävelyn kälkeen melkein tukehdun. Ja tämä nuha - ei ole ikinä ennen ollut tällaista. (Kävin jo hammaslääkärissäkin kun oli hammas kipeä. Hampaassa ei ollut vikaa, vaan todennäköisesti poskiontelotulehdus kipeyttää sen, joten palaaan hammaslääkäriin kun nuha on ohi ja jos hammas edelleen on kipeä.)

Mutta koska yöretki poltteli, päätettiin lähteä taudista huolimatta. Eli minä ja neljäsluokkalainen yövyttiin yksi  yö teltassa Lapakistossa, Kalliojörven rannalla.  

Maisemat olivat ihan parhaat ja jälkkärimustikat löytyivät vierestä. Meille sattui hyvä sää, vain pieni sadekuuro osui kohdalle teltan pystyttämisen ja makkaranpaiston väliin. Muuten paistoi aurinko ihan sinne pimeän tuloon asti.

Osui tämä meidän telttaretki sopivasti kahteen teemaan. Suomen luonnon päivään ja illallinen taivaan alla. Hauska sattuma.

Oli kyllä tämän kesän paras retki. Lapsi etenkin on hyvin onnellinen, vaikka jo menomatkalla uitti saappaansa, sukkansa ja housunsa ojassa. Ja varavaatteisna oli ainoastaan yövaatteet. Aiotaan mennä toistekin.
8 kommenttia:

 1. Ihana retki! Hieno, että lapset ovat kiinnostuneita telttailusta luonnossa. Meidän hienohelmat protestoivat vesivessan puuttumista :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan ihana retki 😊 Luultavasti mukana kuljetettava vesivessa tekisi tämänkin lapsen mielestä metsäretkistä täydellisiä 😁

   Poista
 2. Mukavaa, että saitte toivotun ja onnistuneen retken. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tässä jo seuraavaa suunnitellaan ☺

   Poista
 3. Oli varmasti ikimuistoinen reissu!

  VastaaPoista
 4. Kyllä luonnossa kannattaa viettää aikaa

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)