tiistai 18. helmikuuta 2014

Kevätkukka

Kevättä on ilmassa, vaikka onkin vasta helmikuu. Liekö syynä ohuen ohut lumikerros ja vettä tippuvat räystäät vai kumisaappaiden paluu vai lintujen laulu. Vai se, että ainahan se helmikuun puoliväli tuntuu jo keväältä.

Tänä vuonna siirsin suosiolla kaikki siemenkuvastot paperikoriin. Ajattelin, että en ehdi ensi kesänä kasvattaa mitään. Eilen kuitenkin lankesin siemenostoksiin koo-kaupassa, kun odottelin miestä parkettiosastolta. Eli ensi kesänä ainakin yritän kasvattaa uudenmallista kesäkurpitsaa, porkkanaa, tilliä, kiinansipulia (joka ilahdutti olemalla monivuotinen), auringonkukkia, tuoksuhernettä (jonka kasvattaminen ei ole koskaan onnistunut), uuden väristä kehäkukkaa ja unikkoa. Tyyne valitsi itselleen kesäkukkaseoksen ja pääsiäisruohot. Minäkin voisin vielä ostaa ruusupapua ja sipulit. Vanhaa siemenvarastoakin löytyy vielä, joten ei se mene ensi kesäkään ilman kylvöjä.

Ja ostin myös sen jokakeväisen valkoisen helmililjan. Jonka kukat ovat vielä aika vaatimattomat. Tämäkin helmililja päätyy lumien sulettua etupihalle pensaiden alle - sinne, missä kaikki edeltäjänsä ovat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa :)