sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Valaisimia

Meille on kotiutunut viime aikoina (lue kolmen tai useamman kuukauden sisällä) jokunen uusi tai uudistettu valo. Uusia kattovalaisimia on vielä pakko hankkia, kunhan laajennuksen puoli valmistuu. Niistä kaikista onkin jo suunnitelmat.

Tuvassa on valaisimena ollut tämän talven vanha peritty kattokruunu, joka koki muodonmuutoksen ennen kattoon ripustamista. Alun perin valaisin messingin värinen, siinä roikkui useita kymmeniä kristalleja ja lamppujen päällä oli varjostimet. Nyt on varjostimet otettu talteen muuta käyttöä varten, kristallit askarreltu pois ja runko maalattu valkoisella spray-maalilla. Yhden kristallin toisesta kattovalaisimesta laitoin tuohon, mutta se riittää. Tämän loppusijoituspaikka tulee olemaan joko makuuhuone tai Tyynen huone tai ehkä joku muu. Katsotaan, kunhan nuo huoneet ensin valmistuu.Tammikuun Unelmien Talo&Koti -lehdessä oli ohje valosarjaan tehtävistä kukista. Idea oli hauska ja innostuin saman tien kokeilemaan sitä. Eli aidosta polyesteriorganzasta leikkasin kukka-aihiot, joiden reunat poltin kynttilän avulla. Kukkia en kiinnittänyt valoihin mitenkään, mutta se varmaan pitää tehdä jossain vaiheessa. Ainakaan nuo alimmat kukat eivät meinaa millään pysyä paikoillaan, koska kissat nuohoavat päivittäin tuossa ikkunalla (ovella). Ja kun valoaiheessa ollaan, on siinä lipaston päällä myös joulupukilta saatu pöytävalaisin. Loppusijoituspaikka sillekin vielä iso kysymysmerkki.

Ja viimeisin valotulokas meillä on Mirja Orvolan Talo. Kuuluu minun mittapuussa liian kalliiseen hintaryhmään. Mutta joskus on vähän tuuria ja tämä sattui olemaan (ja on yhä) melkoisen hyvässä alessa hobbyhallissa, joten klikklik ja nyt se on meillä. Olen melkoisen tyytyväinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa :)