lauantai 15. maaliskuuta 2014

Arkea ja ostoksia

Meillä alkoi maanantaina jälleen arki, kun mies palasi töihin pitkien lomien jälkeen. Hyvin on sujunut, vaikka lapsilla onkin ollut kummallisia ja epämääräisiä oireita. Eilen mentiin lääkäriin, koska kuultiin samoja oireita olevan Toivon eskarikaverilla ja sisaruksillaan. Lapsille diagnosoitiin streptokokki A ja mieheltäkin otettiin näyte. Lapset syövät nyt antibioottikuurit viikon ajan. Historian lehdille voi tästä laittaa merkinnän, että tämä on Toivon eka. Ja Tyynelläkin vasta toka.

Koska eilen oli se lääkärikäynti ja Toivo päivän poissa eskarista, lähdettiin Lahteen. Syötiin eväitä aurinkoisessa hyisessä tuulessa, istuttiin kahvilassa kahvilla ja mehulla, ihasteltiin jälleen kerran toriparkkityömaata, ostettiin ne antibiootit ja tehtiin vähän muitakin ostoksia. Apteekista lapset saivat huivit hyvästä käytöksestä, vaatekaupasta suklaapatukan samasta syystä. Yhdessä kaupassa tarjottiin mehut ja muutaman muun kaupan täti kehui vaatteita ja hyvää käytöstä. Oli kyllä kiva reissu ja tuli hyvä mieli niin monesta positiivisesta palautteesta. Vaikka oltiin reissulla useampi tunti, vasta viimeisessä kaupassa alkoi se tyypillinen väsyneiden lasten villi meininki. Tultiinkin kaupasta ulos saman tien. 'Ens kerralla sun äiti pitää mennä ekana tohon kukkakauppaan kun me ei olla vielä niin riehakkaita.'

Hyviä ostoksia tehtiin ja mulla taisi vähän mopo karata käsistä. Huomaa kyllä, että käyn aika harvoin kaupungilla. Lapsille löytyi söpöt Mailegin merirosvot, mulle ja Toivolle tennarit anteeksi vaan jalkaterapeutti, Tyynelle Punaisen norsun mekko ja Toivon hupparia varten Marakattimarssin kangasta. Eli kaikkea kivaa. Löysin myös oman kylän kaupoista loppuunmyydyn maaliskuun Kotipuutarhalehden. Se on roikkunut ostoslistalla, koska siinä esitellään ystävän puutarha. Ja se on kaikkein kaunein puutarha, minkä olen ikinä nähnyt.

Eilen piti ottaa muutama kuva omasta jo melkein lumettomasta pihasta, mutta olin itsekin väsynyt kaupunkiretken jäljiltä ja kuvaaminen jäi. Viime yönä ja parhaillaan jatkuva lumisade on jälleen peittänyt maan, joten tänään tyydyin nappaamaan kuvan törkeästi likaisen tuvan ikkunan läpi. Eli lumi tuli takaisin.


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kaupunkireissu!

  P.S. Streptokokkia täälläkin :) Oliko teillä kuuri viikon vai 10pv? Lääkäri kirjoitti lapselle virheellisesti 7pv kuurin, ja se tuli heti takaisin :(

  Uusintakierroksella siis ollaan. Eeeh.. Sellaista se elämä on :)

  VastaaPoista
 2. Viikon kuuri vain. Luin jostain, että pitäisi olla 10 päivän, mutta koska kummallakin jo lääkärikäynnillä paremmassa kunnossa paikat, määräsi vain viikoksi. Toivolle ei olisi edes laittanut lääkekuuria, mutta koska pojalla sattumoisin myös kynsivallin tulehdus, niin siihen tuli ne antibiootit ja lääkäri totesi, että nyt menee varoiksi myös streptokokkiin. Jos ei tehoa, niin uudet reseptit heltiää puhelinsoitolla. Ja jos tulee uusinta niin sitten tulee :) Toivottavasti teillä nyt uusinta tehoaa.

  Meillä oli tosiaan kiva reissu. Mutta kallis :D

  VastaaPoista
 3. Streptokokki aiheuttaa sitä angiinaa ja voi tehdä keuhkokuumeen ja pesiytyä haavoihin. Minä ihan oireeton, mutta jos jotain tulee niin heti vain hakemaan antibiootit. Kimmo haki omat antibioottinsa tänään. Että aika kova, vaikka ollaan ihan terveitä.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)