torstai 27. maaliskuuta 2014

Leikkimökin kevät

Leikkimökki ja tavarat on nyt siivottu ja pesty ja järjestetty. Suurin osa astioista ja muista tarvikkeista oli sisäleikeissä talven, joten ne tarvitsi vain siirtää mökkiin. Mutta kaikki mökissä talven majailleet astiat pesin. Kuten myös kaikki siellä olevat kalusteet sekä seinät, lattian ja katon. Mökissä olevat pyyhkeet ovat parhaillaan pesukoneessa, mutta muuten kaikki on paikoillaan. Tai ainakin oli. Eilen lapset valtasivat mökin naapurin lasten kanssa, joten kaikki ei ehkä ole enää niin tip top, kuin kuvissa. Kun Tyyne käy yksin mökissä leikkimässä, löytyvät tavarat leikin jälkeen jälleen omilta paikoiltaan. Mutta kun siellä käy lapsilauma, on suurin osa tavaroista yleensä hujan hajan lattialla. Toki kyllä siivoavat ne jonnekin kun sitä pyydän, mutta aina ei jaksa siitä sanoa. Pitäisi varmaan laajentaa viikkorahan saamisen yhdeksi ehdoksi myös leikkimökin lelujen siivoamisen paikoilleen. Kuten myös pihalelujen yleensä. Katso vaikka ylintä kuvaa.

Meillä on muutama leikkimökinkäyttösääntö, jota lapset ovat hyvin noudattaneet. Myös kaikki muutkin lapset kuin vain omat. Kengät jalassa tai kuraiset hanskat kädessä ei mökkiin mennä, vaan ne on jätettävä kuistille. Leikkimökkiin ei saa viedä vettä, hiekkaa, multaa tai vastaavaa. Marjoja kyllä, samoin käpyjä ja keppejä ja muuta sellaista. Nämä säännöt ovat lähinnä minun elämän helpottamista varten eli ei tarvitse olla siivoamassa vähän väliä tai jättää viemättä mökkiin puisia astioita, jotka eivät ehkä kestä mutavellikylpyä niin hyvin kuin muoviset. Ja olen kyllä huomannut, että lapsetkin viihtyvät paremmin siellä kun on siistiä. Sitten on erikseen se puuhun rakennettu maja, joka on täysin sääntövapaa. Ja se onkin täynnä hiekkaa :)

Leikkimökissä on vähän jotain uutta, mitä siellä ei ollut vielä viime kesänä. Astioita, ruokatarvikkeita ja muuta pikkusälää, yksi kaluste ja himmeli. Ostin kuistille narsissin, joka unohtui viime yöksi ulos pakkaseen. Ei se nuupallaan näytä olevan, joten taisi selvitä tällä kertaa.Purkkeja saatiin lisää ystävältä. 

Kulmakaapin ovi on vääntynyt niin, ettei se pysy enää kiinni. Edes mies ei pystynyt sille tekemään mitään. Heti kun kirpparilla tulee vastaan sopiva/sopivan hintainen lipasto tai yöpöytä ostan sen ja vaihdan tilalle. Ja tuo pääsee jäteasemalle.Kassakone ja tehosekoitin tuli joulupukilta ja vatkain löytyi kirpparilta.

Korivaunu on leikkimökin uusi tulokas. Lisää säilytystilaa tarvittiin ja korivaunu oli siihen juuri sopiva. Se ostettiin talvella Ikeasta Toivon huoneeseen, mutta sain luvan lainata sitä kesän ajaksi tänne.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa. Kaunista. Kylläpä taas on kivaa, kun leikkimökissä voi oleskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja se on ollutkin heti aika runsaassa käytössä.

   Poista
 2. Voi miten ihana leikkimökki teillä on! Meillä on oma vielä täynnä puutarhakalusteita.. ensin pitäisi käsitellä terassi ja sitten tyhjentää leikkimökki lapsille.. ihan näinä päivinä :) Kevätsiivous mökissä houkuttaa. Meillä on samat säännöt, ei kenkiä eikä hiekkaa sisälle.. tosin katsotaan kuinka 1-vuotias tämän säännön ottaa käyttöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tykkään itekkin siitä kovasti ja sanon mökin olevan mun, koska traumatisoiduin lapsena kun en sellaista saanut. Saattoi jopa olla ainoa asia, mitä ikinä kunnolla kerjäsin jossei lemmikkejä lasketa :D

   Yksivuotiaalla on onneksi pienet kengät :) Meillä kävi eilen ekaa kertaa mökissä naapurin kaksivuotias ja katselin kun kiltisti otti kengät pois jalasta kun muut siinä neuvoivat. Eli ainakin silloin viimeistään oppii.

   Poista
 3. Voi, olen niin kateellinen teidän ihanasta ja siististä leikkimökistä. Vaikka meillä on sääntönä, että sisälle ei viedä hiekkaa, niin silti mökki on aina sisältä kuin hiekkalaatikko.. *huokaus* -Anu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä hiekkaa välillä menee meilläkin, mutta sitä varten tuolla on varusteena tuo harja ja rikkalapio :) Välillä mietin, että olenko liian ankara, mutta pistän lapset sitten itse lakasemaan (no kyllä välillä itekin siivoan siellä) ja kyllä ne aina mökin siivoamisen jälkeen viihtyvätkin siellä paljon paremmin. Tälläkin hetkellä taitaa olla lattialla jonkin verran leluja hujan hajan. Tosin Tyyne kyllä aamulla kehui siivoavansa ne tänään. Jään odottamaan.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)