torstai 8. toukokuuta 2014

Tupa

En ole viime aikoina oikein jaksanut innostua minkäänlaisita sisustusjutuista, koska odottelen tuon laajennuksen valmistumista. Tuntuu jotenkin turhalta tehdä yhtään mitään, koska kohta huonejärjestykset menevät uusiksi tai ainakin huonekalut sun muut tavarat siirtyvät ihan muualle kuin ne ovat nyt. Voisihan sitä vaikka pestä ikkunoita tai edes pyyhkiä pölyjä, mutta sekään ei oikein innosta.

Etenkin tuvan järjestäminen on ollut motivaatiolistan viimeisenä. Jokin aika sitten päätin kuitenkin tehdä jotain, ettei huone, jossa ollaan paljon, näytä ihan pelkältä varastolta. Tupa ei ollut ollenkaan viihtyisä. Siirtelin huonekaluja, pyyhin pölyt, järjestelin tavaroita, ompelin tyynynpäällisiä, laitoin verhon ja melkein pesin ikkunankin. Tyynen Legot ja posliiniastiat järjesteltiin yhdessä Tyynen kanssa ja kaikki ylimääräiset lelut vietiin Toivon huoneeseen. Nyt tuvassa on taas tilaa liikkua kun muutama laatikollinen ylimääräistä tavaraa siirrettiin varastoon ja huonekalut laitettiin järkevämmin.

Listat puuttuvat edelleenkin ja pistorasioiden tilalla on vielä kirkuvan punaiset peitelevyt. Oviaukoissa laajennuksen puolelle on muovit ja aika moni huonekalu on edelleen varastosijoituksessa. Siitä huolimatta huone on nyt paljon viihtyisämpi kuin vielä kuukausi sitten. Nyt siellä on kiva olla.Siivouksen yhteydessä tuli myös vaihdettua uudet mullat huonekasveille. Posliinikukan juuret kasvoivat jo kymmenen senttiä ulos ruukun pohjareiästä, joten ehkä oli jo korkea aikaa laittaa kasvi vähän suurempaan ruukkuun. Edellisestä multienvaihtorumbasta taitaa olla kulunut jo useita vuosia.

Ja koska olin vauhdissa, kävin läpi myös kaikki 20 kiloa lankaa. Tai ei sitä nyt ehkä niin paljon ole, mutta yli viisitoista kuitenkin. Suurin osa langoista, siis ne mitkä mahtuivat, ovat nyt tuossa ruskeassa arkussa. Toivo laittoi siihen lukon ja avain on ollut jo pari kertaa kadoksissa, kun lapset ovat sillä leikkineet. Nyt olen ottanut sen omaan talteen ja toivon, että muistan myös mihin talteen sen laitoin kun seuraavan kerran pitää joku lanka tuolta valita.

Pitsiverho on kirpputorilöytö. Nyöritin sen kiinni verhotankoon puuvillalangalla. Nyt minulla olisi jo toinen verho tuohon, mutta en taida viitsiä vaihtaa ennen syksyä. Samoin kirppulöytö on tuo vanha opetustaulu, jossa on joutsen. Tykkään kovasti siitä.

Säkkituoliin ompelin uuden päällisen. Edelliseen olin kyllästynyt jo hyvän aikaa sitten. Kangas on ostettu muutama vuosi sitten Eurokankaasta ja siitä piti tulla mekko. Se on kuitenkin sen verran jämäkkää, että mekko jäi tekemättä. Tähän kangas riitti just, kun tein päädyn useammasta osasta. Tykkään.

Tyynynpäälliset ovat oman varaston kankaita: Marimekon Tantsu, pienikuviollinen Eurokankaasta ja suurikuviollinen vanha verho kirpparilta. Pieni kaitaliina on ommeltu mollamaijakankaasta, joka on ollut joskus lapsuudessa oman huoneen verhona. Olen tehnyt samasta verhosta joku vuosi sitten hameen, mutta sen olen hukannut jonnekin. Kyllä se varmaan vielä löytyy joskus jostakin.

3 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa :)