sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Türi Lillelaat

Türin puutarhamarkkinat Virossa oli tänäkin vuonna huikaisevan kiva retkikohde. Kuten myös oli viime vuonna. Viime vuodesta viisastuneena piti ottaa mukaan enemmän laatikoita ja ommella kassi kukkien kantamista varten. Laatikoita oli kuitenkin just se sama kaksi, koska niitä ei enempää löytynyt. Ja kassikin on edelleen rikkinäisenä kevytpeitteenä jossain autotallin uumenissa. Viime vuonna teipattu nimilappu näkyi kuitenkin säilyneen laatikon reunassa. Kukkia en ostanutkaan niin paljon kuin viime vuonna, joten kaksi laatikkoa riitti hyvin. Pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen suunnitelma etukäteen siitä, mitä hankkia, niin tulisi hyödynnettyä matka paremmin. Aika monella näytti olevan mukana jonkinlainen ostoslista. Ehkä minullakin on sellainen ensi vuonna.

Aurinkoinen sää suosi retkeläisiä tälläkin kertaa. Olut oli menomatkalla kylmää ja laivalta ostettu suklaa makoisaa. Oli mukavaa seuraa bussissa, laivassa, hotellissa ja markkinoilla, joten eipä voi olla kuin tyytyväinen tämän vuoden matkaan. Lapsille löytyi kivat tuliaiset, itselle hyvä puutarhamekkonen, miehelle suklaata ja kaikille yhteisesti ihania kukkia. Kasviostot ja muutkin esittelen myöhemmin.

Laiva oli Tallink ja hotelli Susi.Olutta juodessa jouduin purkamaan matkaneuletta ainakin kaksi kertaa. Matkakässä kuitenkin ekaa kertaa varmaan ikinä valmistui matkan aikana. On tiskirätti, joten ehkä olisi ihan vähän noloa, jos se olisi vielä kesken.'Ai taas olet silitellyt kulkukissoja.' 'Ei se ollut kulkukissa vaan ihan jonkun oma. Valkoinen kissa olisi ihana, vaikka se näyttikin aika likaiselta.' 'No just. Meillä on ihan hyvät kissat.'Aika paljon oli ihmisiä tänäkin vuonna.

 

Ja koko ajan niitä tuli jostain lisää.Traktorikuumetta.Kasvikauppiaan myymälä.Türifie.Muutamat nimet oli pakko kuvata, kun ei niitä muuten muista. Yllätyksiäkin sentään mahtuu joukkoon, ainakin ne paikallisilta mummoilta ostetut kasvit. Kotona tänään ihmettelin, että miksi olin ostanut isotähtiputkea kun sitä kasvaa omassa puutarhassa jo ennestään rikkaruohoksi asti. Olin sitten tuonut kaverinkin kukan meille.Sitä alkoi bussin tavaratila pikku hiljaa täyttymään kasviksista.  Mun vaatimattomat vihreät laatikot tuossa keskellä päällekkäin.Kotimatkalle lähdössä oleva iloinen kasvismatkaaja uudet helmet kaulassa -selfie.

2 kommenttia:

 1. Kivaa oli, taas kerran :)
  Löysitpä upean syysleimun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli varmaan se paras löytö, vaikkei mikään halppis ollut. Sitten myös luulen ehkä ostaneeni köynnösukonhatun, mutta se varmistuu vasta kun kasvi kasvaa. Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)