sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kun ei tapahdu oikein mitään

Hiljaista on ollut blogin puolella. Hiljaista on ollut muutenkin. Hyvin vähän on tapahtunut mitään.

Puutarha

Olen kävellyt ovelta takapihalle huutelemaan lapsia naapurista kotiin. Ja sitten kävellyt takaisin. Siinä kaikki puutarhatapahtumat viime viikolta. Muutaman kuvan nappasin joistakin kukassa olevista kukista. Ostin myös vinon pinon narsissien sipuleita. Muuta pihalla ei olekaan tapahtunut. No sadonkorjuuta olen harjoittanut herneiden, papujen ja tomaattien keräämisen verran. Ja antanut lapsille ne kaikki seitsemän hyvää omenaa, joita omenapuussa oli.

 
 


Puuliiteri

Mies käyttää kaiken ylimääräisen vapaa-aikansa puuliiterin rakentamiseen. Olen suunnilleen joka päivä ottanut kuvan liiteristä ajatuksella, että päivitän sen blogiin. Koska tänne ei ole ollut mitään älyllistä asiaa päivittää, on liiteri kaikissa kuvissa liian keskeneräinen. Tässä kuitenkin melkein tämän hetkinen tilanne. Hyvältä näyttää.Kirpputoriostoksia

Hyviä kankaita on löytynyt vino pino. Tavan kirpparilta ja nettikirpputoreilta. Kankaat on nyt kaikki pesty ja rumpukuivattu. Pitää varmaan jossain vaiheessa kaivella ompelukone esille.

 
 
 
 


Säilöntä

Vähän jäi vaiheeseen mustikoiden kerääminen. Kädet ovat niin kömpelöt, että on kovin hidasta kerätä ilman poimuria. Ja poimurin kanssa jäykistetyllä ranteella asento on hankala ja marjoja tulee melkein yhtä hitaasti kuin käsin. Hankin meille kaikesta hankaluudesta huolimatta toisenkin poimurin. Punaherukat kävin keräämässä ystävän puutarhasta ja ekat mehut on jo keitelty. Tänään keräsin oman pihan herukat ja huomenna teen niillekin jotain.Arki

Koulun alkamisen myötä tulleisiin aamuherätyksiin ollaan jo totuttu. Kovasti väsynyt olen ollut, mutta se johtuu ihan muusta. Joka aamu on joku nivel turvoksissa ja kipeä ja jäykkä ja mitä kaikkea. Ja joka aamu eri nivel. Eli tulehdusta on ja se väsyttää. Arki kuitenkin rullaa. Pesukone pyörii ja imurin pussi täyttyy. Kuivausrummun käyttöän yritän vielä välttää. Paitsi kankaiden osalta, että saan ne kutistettua mahdollisimman hyvin. Välillä pitää olla aika luova, kun kuivattelee pyykkejä pihalla.

Harrastukset ovat pikku hiljaa alkaneet ja alkamassa. Johonkin harrastusryhmään vielä jonotetaan ja joku ei ole vielä alkanut. Kuukauden päästä on varmaan viikko aika täynnä ohjelmaa.Kirpputori

Oman osansa ajasta on vienyt oma kirpputoripöytä. Oikeastaan aika suuren osan ajasta. Pöytä on ollut vuokralla kaksi viikkoa ja vielä on viikko jäljellä. Joka päivä tavaroiden ja vaatteiden lajittelua ja hinnoittelua. Joka päivä kirpputoripöydän siistimistä ja tavaroiden viemistä. Monta laatikkoa on jo viety myös hyväntekeväisyyteen ja pari laatikollista vaatteita on sinne vielä menossa. Kontti-kierrätystavaratalossa on tällä hetkellä omat häkit Syyriasta saapuneille pakolaisille tarkoitettuja vaatteita varten. Sinne aion omat laatikotkin kantaa.4 kommenttia:

 1. Parasta sun jutuissa on just arkiset asiat eli saat kyllä arjen kuulostamaan arvoiseltaan, sitähän sitä enimmäkseen onneksi eletään ja nautitaan siitä! Nuo pakolaisuutiset viimeistään saa tavallisen arjen kuulostamaan ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Tosiaan arki on sitä ihan parasta iloineen ja suruineen. Niiin nautittava asia. Tänäänkin ihan pienistä tavan asioista tuli hyvälle mielelle.

   Poista
 2. Paljon on kuitenkin tapahtunut. Koko ajan pientä kivaa ja välillä vähemmän kivaa. Arjen ilot ja surut siinä.
  Nuo perennakuvat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kuitenkin tapahtunut. Päivät vaan pirstoutuvat koulun, kerhon ja harrastusten kanssa niin pätkiin, että ei ehdi mitään kunnolla aloittaa kun joku juttu sen keskeyttää.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)