perjantai 11. syyskuuta 2015

Sitten kun laajennus valmistuu

Sitten kun laajennus valmistuu, pääsen tosissaan laittamaan meillä sisällä paikkoja järjestykseen. En pidä sitten kun -elämästä, mutta tässä asiassa on ollut pakko antaa periksi. Siis asutaanhan meillä tälläkin hetkellä ihan normaalisti, mutta minusta ei ole kovin kotoista ja viihtyisää. Tavarat ovat missä sattuu ja pahvilaatikkokasat ovat valloittaneet osan huoneista. Ja motivaatio kaikenlaiseen sisustamiseen, siivoamiseen ja järjestelemiseen hipoo nollaa. Imurin pölypussikin on ollut jo usean viikon aivan täysi. Tänään imuri ei enää jaksanut imeä pikkiriikkisiä kiviä eteisen lattialta. Keräsin ne käsin. Ehkä se täysi pölypussi vaihtuu jossain vaiheessa tyhjään. Sitten kun muistan.

Laajennuksen sisäosissa ei ole tapahtunut hyvään aikaan mitään, koska rakentaminen on siirtynyt ulos. Puuliiteri pitää saada valmiiksi ensin ja sen jälkeen autotallin ovet. Sitten kun ne valmistuvat,  jatkuu sisärakentaminen. Se on kyllä tällä hetkellä sen verran hyvällä mallilla, että voisin jo kuvitella meidän jouluksi uuteen kotiin.

Kaikesta motivaation puutteesta huolimatta on joskus pakko vähän siivota ja samalla vähän siirrellä pienempiä tavaroita. Koululaisen huoneessa tein suuremman siirtelyoperaation ja vaihdoin kaikki huonekalut, sänkyä lukuun ottamatta, eri paikoille. Nyt on koulupöytä ja pieni lipasto siinä, missä ennen oli legokaappi. Kuten kuvasta näkyy, Legot jäivät kuitenkin sijoilleen, vaikka legokaappi vaihtoi paikkaa. En ole meidän perheessä ainoa järjestelymotivaation puutteesta kärsivä.

Koululaisen pinkki säkkituoli odottaa uutta päällystä. Kangas on jo hankittu ja pesty. Sitten kun löydän ompelukoneen pahvilaatikkokasan seasta, teen säkkituoliin uuden päällisen.

Jo vuosi sitten ostettiin alesta Kartellin Componibili lipasto ja nyt se otettiin yöpöytäkäyttöön. Vanha yöpöytä myytiin kirpputorilla. Myös lukulamppu vaihtui. Edellinen ikealainen oli huono ja hajosikin melkein heti uutena. Nyt on tilalle ostettu vanha suomalainen Valinten valaisin. Se on kestänyt jo ennen meille tulemista muutamat vuosikymmenet ja kesti jopa sen, kun koululainen putosi sängystä valaisimen kanssa lattialle. Ehjä on edelleenkin.
Myös kerholaisella on motivaation puutetta legojen järjestelyn kanssa. Siihen on luvassa helpotusta uudesta tyttölegokaapista. Sitten kun saan sen maalattua ja tapetoitua.Imuroimisen jälkeen vaihdoin tuvan pöydälle kaitaliinan. Kahden uuden nettikirpputorilöytökupin alle. Ja taas oli sisustettu uuden näköiseksi. Kovasti haluaisin tuohon vaihtaa uuden ison pöytäliinan, mutta jo ajatuskin ahdistaa. Uuden liinan pitää olla pyyhittävä eli muovipintainen. Kivan näköisiä on vaikea löytää ja ne kivat marimekot ovat kalliita ja vähän liian muovipintaisia. Toinen tähän sopiva liina minulla on jo ennestään, mutta se on liian punainen. Plääh. Sitten kun löydän sopivan kuvion, joka ei ole liian muovinen eikä liian punainen, ostan sen heti - maksoi mitä tahansa.

 

Sohvalle sisustin uuden täkin. Ikkunasta näkyy, että puuliiteriin on jo ilmestynyt kattoa. Sitten kun laajennus valmistuu, siirretään sohva pois ikkunan edestä toiseen huoneeseen ja sen tilalle ruokapöytä. Sitten jatkan sisustamista. Tuskin maltan odottaa.


4 kommenttia:

 1. Sitten kun tulen käymään ämpärin kanssa sitten kun naama on siistimpi sitten kun operaation jälkeen tullut ongelma poissa sitten kun palaan mökiltä sitten kun...

  VastaaPoista
 2. Sitten kun puutarhakausi on ohi alan sisustaa ja rymsteerata asuntoa kuntoon. Sitten kun pennut ovat lähteneet laitan isännänhuoneen kuntoon. Minusta tuntuu että aian on joku sitten kun vaikka kuinka elää tässä ja nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Vaikka nyt just tuntuu siltä, että tämä sitten kun on aivan liian iso. Se lamaannuttaa vähän kaiken tekemisen ja elämisen. Paitsi sen pennun odottamisen :) Voi että me ollaan siitä tänäänkin taas puhuttu ja jaettu sitä puhetta muille ihmisille niin paljon. Kohta kukaan ei jaksa enää kuunnella.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)