sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ulkona

Ihana aurinkoinen viikonloppu takana. Ja se vietettiin suurimmaksi osaksi ulkona. Kaikenlaisin mahdollisin tavoin.Suurin osa ajasta kului yhden pienen nurkan syyssiivouksessa. Kaivoin hiekkalaatikon ympäristöstä kaikki kuunliljat pois ja kärräsin tilalle multaa. Vain yhden kuunliljan jätin paikalle. Ensi kesänä siihen pitää istuttaa jotain auringossa viihtyvää, matalaa ja kotiloille kelpaamatonta kasvia. Ehdotuksia?

Laitoin myös maahan tähän mennessä ostetut sipulit eli narsissit ja krookukset. Kovin vähän noita tuli hankittua, mutta jos vielä jostain löytäisin keltaisia krookuksia lisää toiseen paikkaan. 

Puuliiterityömaalla on myös tapahtunut paljon edistystä viikonlopun aikana. Katto on valmis ja kuvasta poiketen myös lattia. 

Kukkapenkin siistimisen lisäksi innostuin leikkaamaan nurmikkoa. Eka kerta tänä kesänä. Ihan koko pihaa en ehtinyt leikata, koska piti lähteä grillaamaan. Grillaaminen ei ollut kesän eka kerta - eikä varmaan viimeinenkään. Tosin tänä kesänä on grillattu ennätysvähän. Ensi kesänä sitten enemmän.

 
 

 


Puutarhassa puuhaamisen lisäksi ollaan ulkoiltu muuallakin. Käytiin minun kotipaikalla hakemassa Tyynen huoneeseen valaisin. Se pitää vielä pestä ja maalata, mutta nyt se on jo oikeassa osoitteessa. Kierreltiin siellä pihaa ja peltoja. Ja tutkittiin taas ihan kaikki mahdolliset paikat.

Viikonloppuna ollaan tehty myös pyörälenkkejä. Tosin minä olen kävellyt, mutta lapset menivät pyörillä. Aikaisempina kesinä ollaan tehty pyörälenkkejä paljon niin, että olen ollut joko kävellen tai pyörällä mukana. Tänä kesänä tätä ei ole tapahtunut vielä kertaakaan. Tyynen piti opetella ajamaan ilman apupyöriä, mutta tyttö on sellainen haaveilija, ettei harjoittelusta tullut mitään. Tai lähinnä siihen keskittymisestä. Siksi ovat pyöräretketkin jääneet väliin. Viimeiseen kuukauteen ei olla harjoiteltu ollenkaan, koska pyöräilijän mielenkiinto ja keskittyminen oli aina kaikessa muussa kuin siinä  pyöräilyssä. Viime viikolla päätin jälleen kokeilla harjoittelemista Tyynen kanssa ja tyttöhän lähti pyöräilemään ilman apuja heti. Voi että oltiin iloisia. Nyt ollaan sitten pyöräilty viikonloppuna koko kesän edestä. Ja jatketaan harjoittelua niin kauan kuin lumi tulee maahan. Vielä pitää oppia se jarruttaminen niin kaikki on täydellistä.


7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava oli sää. Minulle jäi harmittavan vähän puutarha-aikaa, piti käydä synttäreillä sekä lauantaina että sunnuntaina. Mutta aina sitä jotain ehtii tehdä ja tänään sain maahan monta taimea jotka ovat roikkuneet ja odotelleet omaa paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta jäi roikkuvat taimet vielä istuttamatta, koska innostuin kaivelemaan noita hostia. Jätettiin myös väliin se avoimien ovien tapahtuma, ei vain kerta kaikkiaan raaskinut poistua omilta nurkilta :)

   Poista
  2. En minäkään käynyt siellä eikä tullut sunnitellusta retkestäkään mitään.

   Poista
  3. Täytyy sanoa, että vähän jäi harmittamaan kun jäi retkeilyt väliin. Tuollaisella kelillä olisi ollut kiva. Mutta kyllä noita retkipäiviä ja hyviä kelejä on varmaan luvassa vielä toisenkin kerran.

   Poista
 2. Ulkomaan olen minäkin ollut koko viikonlopun. Marjastaen mökillä.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Siihen olikin just hyvät kelit. Kiitos marjoista :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)