torstai 19. toukokuuta 2016

Annalan taimitori

Olen nyt muutaman päivän aikana pikkuisen kaivellut toiveikkaana kuivien perennakasvustojen juuria, mutta eipä niissä eloa ole. Nyt tuntuu ihan siltä, että en pääse yli tästä ja levysoittimen neula on juuttunut paikoilleen hokemaan tätä yhtä ja samaa. Listaan menetettyjä kasveja ja valitan niistä ihan kaikille. Pitäisi jo keksiä muutakin puhuttavaa.

Olin ajatellut, että tänä kesänä ei tarvitse juuri perennoja  hankkia, koska ei ole tarkoitus tehdä uusia istutusalueita. Mutta nyt näyttää tuo ostoslista venyvän pitkäksi. 

Tänään retkeiltiin perheen kanssa Helsinkiin Annalan taimitorille. Toiveena oli löytää sieltä jotain aukkopaikkojen täytettä. Olihan paikalla tosi paljon myyjiä, jotenkin tuntui valikoima olevan enemmän hyötykasveja, etenkin yrttejä ja tomaatteja. Niillekin on tarvetta, joten ostin kirsikkatomaatin ja pari yrttiä. Ja toki sieltä löytyi muutama kiinnostava perennakin ja ihan sopuhintaan. Ostoskoriin tarttui kurjenpolvi 'Blue sabini', kanadantaponlehti, pari valkoista malvaa, tähtililja ja sinikämmen. Ihan mukavia perennoja ja sellaisia, joita ei ihan joka kaupassa tule vastaan.

Menetettyjen perennojen tilalle ei löytynyt vastaavia, ostoslistalla olevia. Etenkin tummakurjenpolvea ja kaukasiantähtiputkea yritin etsiä. Ei osunut missään silmiin, eikä kyselytkään tuottaneet tulosta. Syysleimuja olisi kyllä ollut, mutta en vielä tällä kertaa ostanut, jospa niitä saisi joltain tutulta.

Olin ensimmäistä kertaa Annalan taimitorilla ja ehkäpä menen ensi vuonnakin. Vähän paremman ajan kanssa ja aikaisemmin. Ei tarvitse kiireellä katsoa kaikkea ja valikoimaakin on varmaan enemmän.
Arvatkaa, mikä on erään lempiväri.Taimiostosten lisäksi ostin taimikassin. Sellaisen paksun muovikassin - samanlaista materiaalia kuin ikealaiset kassit.  Loistava taimienkuljetuskassi tuleville taimimarkkinoille, joista seuraava onkin jo lauantaina.

4 kommenttia:

  1. Ihana taimikassi, just sun näköinen. Kanadan taponlehti kuulostaa mielenkiintoiselta. Minunkin kaukasiantähtiputki menehtyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain olekin ihana :D Kaukasiantähtiputkia oli mulla kaksi ja laitoin ne ihan eri paikkoihin vähän niinkuin varmuuden vuoksi. Kumpikaan ei noussut.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)