sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Retki Myllykoskelle

Äitienpäivän aamuna tehtiin normiäitienpäiväkuviot. Onnittelulaulut, halaukset, pussaukset, lahjat, kukat, kahvit ja kakut. Sen jälkeen mies käytti Tyynen uimakoulussa ja minä valmistelin retkelle lähtöä. Keksittiin edellisenä iltana, että tehdään äitienpäiväretki. Ajateltiin tehdä siitä perinne.Retkikohteeksi valittiin Nurmijärven Myllykoski. Muutaman kilometrin patikointireitti ja komea koski, jonka rannalla syötiin eväät. Reitti kulki Vantaanjoen rantaa pitkin oikeastaan koko matkan.

Västäräkkiä kummempia eläimiä ei retkellä tavattu, mutta kauniita kukkia oli joka puolella. Keltavuokkoja, valkovuokkoja, sinivuokkoja, rentukoita, mukulaleinikkejä ja voikukkia. Tuomi oli nuppuinen, varmaan muutaman päivän päästä siellä on huumaava tuoksu.

Suurin osa kävelyreitistä oli pitkospuita ja helppoa käveltävää. Ei juurikaan juurien tai kivien kanssa kompurointia. Pitäisi varmaan hankkia paremmat kävelykengät tai vaelluskengät kuin nuo allstarit. Kyllähän niilläkin käveli, mutta jalat tuli järkyn kipeiksi. En sentään tällä kertaa lähtenyt retkelle varvastossuissa. 

Reitin varrella oli pari nuotiopaikkaa tai laavua. Ne oli joko tosi varattuja ja viimeisellä oli klapit loppuneet. Onneksi eväspuoli oli enemmän kaikkea muuta kuin grillattavaa. Oikeastaan grillaminen olisi ehkä ollut vähän liikaa. 

Oli ihana retkipäivä. Auringonpaistetta, ei ötököitä, kaunis reitti ja matkalla kaikenlaista jännittävää. 'Äiti katso, täällä on ihania ruohoja.'

Ihan paras äitienpäivä.
 

 


6 kommenttia:

 1. Kivaa retkeilyä ja juhlintaa sillä tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajateltiin lähteä, koska kotona olisin ollut kuitenkin pihahommissa ja varmaan oltaisiin käyty haudoilla. Nyt oli vähän erilaista äitienpäivää. Pihalle ja haudoille ehtii toistekin.

   Poista
 2. Kivoja retkikuvia:) Äitienpäiväretki kuulostaa kivalta perinteeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minun ja miehen vanhemmat ovat kuolleet, joten ei ole muita paikkoja käydä kuin hautausmaat, tuli mieleen, että tämä voisi olla mukavampi perinne lapsille. Tähän asti ollaan siellä haudoilla käyty, mutta sinne voi poiketa muulloinkin.

   Poista
  2. Hyvin ajateltu. Muistossahan ne ihmiset elävät, ei siellä haudoilla. Toki ymmärrän, että sekin paikka on hyvä pitää kauniin näköisenä. Kauniita kuvia tunnelmia näissä kuvissasi tälläkin kertaa. Hieno perinne teillä aluillaan :)

   Poista
  3. Kiitos Anne :) Itse jouduin lapsena käymään hautausmaakierroksella jouluaattoisin, enkä tykännyt. Nyt kun on itse vanhempi, ajattelin, että en halua sellaisia hautausmaamuistoja omille lapsille jostain tietystä päivästä. Etenkään äitienpäivästä. Tästä perinnepäivästä on hyvä aloittaa.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)