perjantai 7. huhtikuuta 2017

Keittiön pääsiäinen - pääsiäinen keittiössä

Tänä vuonna jätän suosiolla, vaikkakin haikein mielin, pääsiäiskoristeet laatikkoon. Koska pääsiäisenä on tarkoitus myllätä tuvan huonekalut uusille paikoilleen, ei sinne kannata koristeita laittaa. Kaikki laajennuksen aikana tulleet väliaikaiset sisustusratkaisut hävitetään ja laitetaan huonekalut oikeaan järjestykseen. Todennäköisesti vain yksi kaluste jää siihen, missä se nyt on. Ja tasan yhtään pahvilaatikkoa ei enää tuvassa säilötä. Eikä vaatteita. Eikä lehtipinoja. Eikä silityslautaa. Eikä mitään muutakaan sinne kuulumatonta. Ne tavarat, mille ei löydy paikkaa, pistän suosiolla kiertoon. Eli sinne vaan Kirpputori Matruskaan ostoksille. Pöytä numero 34, joka päivä vien sinne jotain uutta vielä seuraavat kaksi viikkoa. 

Ihan kokonaan ei meiltä pääsiäiskoristelu väliin jää. Lapset ovat askarrelleet virpomisvitsoja ja eilen kylvettiin ruohot. Minä laitoin höyheniä koristamaan huonosti lehteen tulleita koivun oksia, kaivoin kukkopillit esille ja ostin Tigeristä pupuviirinauhan. Ja löytyy meiltä muutama narsissikin.

 
 
 
 
 
 

Koristeet on paria kukkaa lukuun ottamatta kaikki keittiössä. Keittiö on kevätsiivottu ja siellä me aiotaan pääsiäistä juhlistaa. Kodinkoneiden pesu ja putsaus on vielä tehtävä, mutta laatikot ja kaapit on pesty ja imuroitu, tavarat järjestetty ja valtava määrä astioita laitettu kiertoon. Kaapeissa ei ole nyt liian täyttä. Paitsi ruokatavaralaatikoissa. En ymmärrä miksi minun on pidettävä sitä kuivatarvikevarastoa niin suurena, pitäisi opetella siitä pois. 

Ikkunat pesin ja vaihdoin nettikirpparilta löytyneet verhot toiseen ikkunaan. Maustehylly vaihtoi paikkaa ja pitkästä aikaa ilmestyi vaakakin takaisin keittiöön. Se majaili muutaman vuoden pannuhuoneessa, koska ajattelin loppusijoittaa sen tuvan puolelle, mutta nyt ainakin on hyvä tuossa. Tiskipöydälle ilmestyi vanha leipälaatikko, jossa ei säilytetä leipää, vaan hopealusikat ja kakkulapiot. Meillä on arkikäytössä ollut jo tosi pitkään muumilusikat, mutta nyt on nuo kukkalusikat ja tavan Savoniatkin helposti otettavissa - kunhan vain muistaa ottaa niitä sieltä. 

 
 
 
 
 
 

 

Pääsiäinen voi nyt tulla, me ollaan valmiina.

5 kommenttia:

 1. Kivoja pääsiäisjuttuja, hyvältä näyttää. (:

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä ihanalta! Mukavaa viikonloppua! Ei ole enää pitkä aika pääsiäiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos samoin :) Viikko vielä odotettavaa.

   Poista
 3. Näyttääpä ihanalta! Mukavaa viikonloppua! Ei ole enää pitkä aika pääsiäiseen.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)