maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kukkapenkin rapsutusta

Aurinko houkutteli tänään pihalle vaikka olisi pitänyt siivota sisällä. Koska huomiselle on luvassa sadetta voi silloin tarttua paremmalla mielellä imuriin ja pölyriepuun. Kolme kissaa lähti minun kanssa siivoamaan etupihan istutusalueita. Vain yksi jaksoi olla seurana koko ajan.Kärräsin pari kuormallista kompostimultaa etupihan perennapenkkiin ja siivosin kunnolla kivikkopenkin. Leikkasin tarha-ajuruohon ja hopeahärkin kuivat käkkärät pois. Leikkasin myös laatoitukselle liian innokkaasti kasvanutta tuoksukurjenpolvea lyhyemmäksi.

Moni perenna on vielä maan uumenissa, eikä pysty sanomaan onko talvi tehnyt tänä vuonna tuhoja. Toivon, ettei yhtä paljon kuin edellisenä vuotena. Perennapenkissä on vielä aukkoja, koska en viime vuonna vielä oikein osannut päättää mitä siihen laittaisin. Nyt tiedän. Jostain pitäisi löytää tarha-alpia. Se olisi juuri sopivaa tuohon.  Mehitähti oli talvehtinut hyvin kiven päällä, johon sen vasta viime kesänä istutin. Eskarilainen oli kerännyt siitä kaikki pienimmät pallot omiin leikkeihinsä, mutta eiköhän se tee taas uusia palleroita. Perennapenkissä kasvava mukuraleppä on jo yllättävän iso. Se jää kesäisin muiden kasvien peittoon, mutta näin keväällä on hyvin näkyvissä. Muutaman vuoden päästä se on jo sen verran iso, että ei jää enää kokonaan perennoiden peittoon.Etupihan perennapenkin krookukset ovat vielä pieninä maasta vähän kurkkaavina piippoina. Muualla kukitaan jo runsaasti. Tosin näyttää siltä, että tänä vuonna on noissa aurinkoisissakin paikoissa paljon vielä niitä pieniä alkuja ja paras kukinta taitaa olla vielä edessä.Kivikon parvitulppaanit olivat viime vuonna kukassa noin viikko jälkeen vapun. Jos sää jatkuu lämpimänä, kukinta osuu tänä vuonna suunnilleen samaan ajankohtaan.

6 kommenttia:

 1. Mulla olis tarha-alpia jos vain irtoaa syreenin juurelta. Kokeilen kaivaa irti.

  VastaaPoista
 2. Kevät on kyllä kivaa aikaa, joka päivä jotain uutta kukkapenkeissä. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kasvuvauhti on huikea. Jos jättää päivän tai pari väliin pihalla niin johan se on ihan eri näköinen heti ☺

   Poista
 3. Meillä ei mitenkään pääse samaan kasvuvauhtiin viime kevään kanssa, ellei tule aika suuret muutokset säässä. Onneksi kuitenkin pieniä edistymisiä on näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin on nyt pari päivää ollutniin hyytävää ja välillä sadellut räntää, että taisi kasvut pysähtyä siihen. Keväällä on vaan niin malttamaton mieli ja odotukset niin kovat ☺

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)