lauantai 15. huhtikuuta 2017

Tytön huone

Syyskuun lopulla tein eskarilaisen huoneeseen perusteellisen siivouksen ja samalla kävin läpi kaikki lelut ja tavarat. Huone on pysynyt melko hyvässä järjestyksessä ja kevätsiivous kesti paljon lyhyemmän ajan, kuin pojan huoneen kanssa. Lelut oikeille paikoilleen, ikkunan pesu ja legokaapin siivous. Samalla katsottiin, löytyykö jotain leluja, joita voisi laittaa eteenpäin. Aika nihkeää oli. Jotain kuitenkin sain laittaa pois ja pari juttua poistin ihan omalla luvalla.

Huone on taas siisti ja ihanaa on, kun ikkunasta näkee kunnolla ulos. 


Kovinkaan paljon uutta ei huoneeseen tullut. Huonekalutkin pysyivät samoilla paikoilla. Ainoastaan komerossa ollut pinkki pehmoleluarkku siirrettiin huoneen puolelle. Sen päälle laitettiin nukkekoti siinä toivossa, että sillä leikittäisi nyt enemmän kuin sen ollessa lattialla. Ehkä pientä nukkekodilla leikkimisen lisääntymistä on havaittavissa.

Lipaston päälle toin pari huonekasvia, koska tyttö oli itselleen sellaisia toivonut. Minä taidan toistaiseksi hoitaa kastelemisen, mutta jossain vaiheessa eskarilainen saa itse ottaa vastun omista kukistaan.

Myös parin vuoden takainen synttärikoristeeksi tehty pallonauha laitettiin koristamaan huonetta. Koska se on niin ihana. Samoin sängyn päädyn halloweenvalot vaihdettiin samaisen vuoden synttärikoristeviirinauhaan.

Lapsien huoneiden oviin ollaan kiinnitetty heidän saamiaan synttärikortteja. Koululaiselle tuli nyt magneettitaulu, minne laitettiin kortit, mutta eskarilaisen huoneessa kortit saavat edelleen olla ovessa. Siistittiin siitä pois huonosti kiinni olevia ja laitettiin kokonaan uudet tilalle. Tyttö valitsi korteista kaikki kivoimmat ja ihanimmat. Yllättäen kaikissa korteissa, jotka tulivat valituiksi, oli kissan kuva.

Yhden uuden koristetyynynpäällisen ompelin. Keltaisesta leijonakuvioisesta kankaasta. Samalla laitettiin tuolille istumaan tytön mummon vanha nukke. Se tuntuikin olevan aika tärkeä. Ainakin siitä päätellen, että se otetaan usein katselemaan kun eskarilainen leikkii tai piirtää.

Lapsen omia askarteluja ja piirrustuksia laitettiin myös enemmän näkyville. Sellaisia kivoja, joista tyttö itse tykkää eniten. Kuten vaikka hamahelmijuttuja, eskarissa tehty sieni ja kananmunakennosta askarreltu pääsiäiskana.

 

 

Komerossa on yksi hylly tullut alas, koska siellä kiipeiltiin. Se pitää vielä korjata ja sitten saadaan komerokin kunnolla järjestykseen. Lapsen kultaisille hiihtäjäpatsaille pitää myös kehittää joku seinähylly. Yksi vaihtoehto minulla jo oli, mutta se oli hankala ja iso. Olkoon nyt patsaat lipaston päällä niin kauan kun löydän alakerran sekamelskasta sen pienen seinähyllyn, johon nuo kaksi hyvin mahtuvat. Ja ehkä jopa se kolmaskin.

Noiden lisäksi huoneeseen on hankittava viimeistään ensi syksyksi kunnollinen pöytävalaisin. Sekä askarreltava roskakori. Muuten on kaikki kunnossa.

6 kommenttia:

 1. Raikas ja värikäs huone, niin asukkaansa näköinen :) Ja voin ymmärtää että kissakortit ovat parhaita, ne minäkin olisin valinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä kohtaa on omena puun juurelle pudonnut - mullain oli pienenä just kissakortit seinällä ☺

   Poista
 2. Kissakortit olisin miekin valinnut! (: Ihana huone kyllä neidillä. Kodikkaan tuntuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺ Kyllä me ollaan sellaisia kissatyttöjä, että onneksi on mies joka hillitsee kissafarmin perustamista.

   Poista
 3. Kiva - olisipa tuollainen ollut silloin kun olin lapsi...
  Osaat laittaa mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺ Mullakin oli veljen kanssa yhteinen huone ja meillä ei ihan aina kaikki järjestykset kohdanneet 😁

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)