keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pääsiäissukat

Osallistuin jo toisen kerran tänä vuonna Niina Laitisen järjestämään sukkaKALiin. Tällä kertaa neulottiin pääsiäissukkia. Taimitarha-ryhmässä on reilu 9000 jäsentä, joten varmaan kaikki neulomista enemmän harrastavat tietävät mistä on kyse eli en ala tässä tarkemmin kertaamaan sääntöjä sun muuta. Tuolta voi käydä katsomassa. Sukkien ohjehan säilyy ryhmässä ja niitä voi neuloa muulloinkin. Tietty tässä ryhmäneulomisessa oli oma hauskuutensa siinä, että ohjetta julkaistiin pätkä päivässä, eikä etukäteen tiennyt yhtään, mitä seuraavaksi tulee.Neuloin sukat ohjeen mukaan, lisänä ainoastaan muutamat pienet virheet, joita en lähtenyt purkamaan. Kokonaan väärin neulotun kuvioraidan purkasin, mutta nuo pikku jutut eivät tuolta juuri näy.

Omiin sukkiin käytin niitä lankoja, mitä lankalaatikossa oli ja näihin nyt valikoitui tuollaiset värit. Tykkäsin mallista ja kuvioista, mutta kirjoneulelankana Seitsemän veljestä on ehkä liian paksua ja tömäkkää. Olisi pitänyt valita joko puoli numeroa isommat puikot tai ohuempi lanka niin ei olisi niin peltiä nämä sukat.Sukista tuli myös aika tiukat eli olisi tarvinnut lisätä tuonne muutama silmukka. Kyllä ne jalkaan saa vedettyä, mutta kuviot eivät näytä kovin kauniilta jaloissa. Myös ohjeen mukaisesti neulottuna, niistä tuli liian isot minun 38/39 jalkaan. Tosin itselle nämä eivät jää, mutta kun ohje oli suunniteltu tuohon kokoon, ei ihan minun neuletiheys ole sama kuin suunnittelijan.Kantapäähän tuli hauska ristivahvistus. Tein sen, vaikken normaalisti erityisemmin tykkää seiskaveikan sukissa vahvistetusta kantapäästä, kun siitä tulee niin paksu. En olekaan pitkään aikaan tehnyt tuon näköistä kantapäätä, pitää varmaan ottaa taas käyttöön, niin kaunis se on.

Kyllä näistä ihan kivat sukat tuli. Enemmän tykkäsin kuitenkin ystävänpäiväsukista. Liekö syynä se, että ne tehtiin ohuemmalla langalla ja värivalinta oli enemmän mieleinen. Kyllä pääsiäissukatkin käyttöön menee.Lanka: Seitsemän Veljestä jämiä.

Puikot no 3½.

Ohje: Pääsiäissukat.

Langan kulutusarvio 170 g. Ihan hatusta vedetty arvaus. Puntari on jossain kadoksissa ja todellisen määrän punnitsen, kun se löytyy. Jos löytyy ja jos muistan.

4 kommenttia:

  1. Oi, näistä tuli nätit! (: Ja miulla sama ongelma tuon tiukkuuden kanssa. Oon sentään aika monet sukat tehny Niinan ohjeilla ja nyt ekaa kertaa tuntui siltä, että ois vähän väljemmät sukat saaneet olla. Mutta paksu lanka tosiaan, isommat puikot ois ollu plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin äkkäain vasta nyt, että tein kantikkailla puikoilla ja niillä tulee aina vähän tiukempaa. Ens kerralla varmaan muistan.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)