maanantai 8. toukokuuta 2017

Krookukset

Viime viikko oli ihanan aurinkoinen pihalla puuhaamiseen. Ja on ollut niin lämmintäkin osan aikaa, että on voinut jo heittää villasukat pois jalasta. Vähän tuli jo kuumakin.Olen siirtänyt muutamia perennoja omasta mielestä niille sopivampaan paikkaan. Olen myös kaivanut pois ison kasan kuunliljoja sekä liikaa levinneitä isotähtiputkia. Olen kuskannut monta kottikärryllistä multaa ja kompostia muutamaan kukkapenkkiin. Olen istuttanut leikkimökin orvokit. Olen ihastellut krookuksien kauneutta ja tehnyt syksyä varten sipulikukkien istutussuunnitelman. Olen siivonnut ruukkukasvimaan ja hakenut muutaman tomaatin taimen. Olen istuttanut pelargonit parempiin ruukkuihin. Olen pussittanut kevään ensimmäiset kotilot.

Nyt on pari päivää sisähommia, mutta loppuviikosta on taas suuntana piha ja ensimmäinen urakka on liikaa levinneiden kevätesikoiden kurittaminen. 

Kuvissa vain krookuksia ja jokunen sinivuokko. Koska ketään tuskin kiinnostaa katsoa tyhjiä ruukkuja, kukkapenkkiä, jossa näkyy kuivia varsia tai mitään muutakan ruskeaa, mikä on tämän hetken väritys pihalla.

13 kommenttia:

 1. Jep, nyt on ollut hyvät kelit puuhailla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavan aurinkoista. Onneksi nyt on pari viileämpää päivää, että saa sisälläkin jotain tehdyksi 😊

   Poista
 2. Ihana kuvakulma sinulla!! Olet varmaan maassa ryöminyt vai osaatko asettaa kameran sopivasti? Kissakin sinulla! Olet esitellyt itsesi niin hauskan vauhdikkaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin syystä en päässyt lukijaksesi.

   Poista
  2. Kiitos 😊 Vähän joutui kyykkimään kuvatessa, mutta sen verran koholla on nuo penkit, ettei ihan ryömimään joutunut. Olen kyllä huomannut, että jos kovin akrobaattisessa asennossa yrittää ottaa kuvan, ei se onnistu.

   Mikähän siinä lukijajutussa on ollut, oon itse tosi onneton kaikeasa tietoteknillisessä asiassa. Blogin asetuksiakin pitäisi muokata, blogilistaan ei kaikki päivity ja jotain muutakin oli, vitsit kun en osaa neuvoa.

   Poista
 3. Kuulostaapa ihanalta. Sormet mullassa ja mieli lepää. (: Istutushommat on kyllä kivoja, ne oli aina kevään parhaat hommat, kun olin joskus pari kesää hautausmaalla töissä. Ja tykkään toki muutenkin, nyt ei vaan pääse laittaa mitään edes partsille, kun on julkisivuremppa menossa. Jos syysistutukset sitten! Tai jos ovat nopeita, niin loppukesällä vielä jotain... Ihana tilannekuva kisusta tuo viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisivuremontti on aikamoista. Itse kerran sellaisen kanssa olen yhden kesän viettänyt. Syyskukkia sitten. Saatko parvekelasit? Sellaisista haaveilin kun asuin kerrostalossa.

   Poista
 4. Hurja määrä krookuksia! Ja nuo sinivuokot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt niitä on. Selvästi viihtyvät kun ovat lisääntyneetkin. Muutaman vuoden takainen syksyn sateessa kyykitty ei-niin-kiva puutarhahetki palkitaan.

   Aamu iatui niin nätisti sinivuokkojen taustalla, mutta kun aloin ottamaan kuvia, tuli äkkilähtö. Ei ehtinyt sentään kokonaan pois. Sinivuokotkin ovat ilokseni levinneet.

   Poista
 5. Kauniita kuvia krookuksista! Ja kissa, joka näyttää viihtyvän puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Kissa viihtyy hyvin. Se innostuu ihan mahdottomasti kun saa olla pihalla ihmisen kanssa. Mulla on kasakaupalla kuvia, missä näkyy vain häntä, kun lähtee kohti kameraa.

   Poista
 6. Onpa teillä paljon kauniita krookuksia.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)