lauantai 27. toukokuuta 2017

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Pohjaan
2/3 muruseosta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte
2 prk maitorahkaa
1 prk vaniljalla maustettua maitorahkaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl vanilliinisokeria

1 l raparperia paloiksi pilkottuna

Sekoita muruseoksen kuivat aineet, lisää sulatettu voi. Sekoita piimä ja muna. Lisää piimä-munaseokseen 2/3 muruseoksesta. Levitä taikina pellille. Laita päälle raparperit. Sekoita täytteen aineet ja kaada raparperien päälle. Ripottele päälle loppu muruseos.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Minä hainkin mökiltä juuri raparperia, pitää piirakkaa kokeilla. Minäkin kävin Türissä ja olinkin mukamas näkevinäni sinut aamulaivassa perjantaina, mutta sinähän tulitkin vasta lauantaina. Minä toin myös tosi paljon kukkia tullessa. Tulimme kotiin vasta sunnuntaina. Pitääkin käydä kurkkaamassa jatkossa mitä olet tuonut. Käy sinäkin kurkkaamassa blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule olet hyvinkin saattanut nähdä minut, perjantaina kävin ja aamulaivalla menin. Olisiko ollut 7.30 lähtenyt Tallink, joka lähti jonkun minuutin myöhässä. Kävinkin lukasemassa, vielä en ehtinyt sulle kommentoida, mutta tuollainen vähän pidempi reissu kuulosti tosi kivalta.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)