tiistai 13. toukokuuta 2014

Asusteita

Joskus aikojen alussa, kun aloitin blogin, tämä oli muka käsityöblogi. No, olihan täällä jo alussa kaikkea muutakin, mutta niitä käsitöitä sentään tosi paljon enemmän kuin nyt. Neulominen, virkkaaminen ja kaikenlainen näpertely on nykyään hankalampaa, joten se lienee syynä siihen, ettei tule niin paljon tehtyä. Ja ompeleminen ei vain jostain syystä ole viime aikoina innostanut. Nuoruusvuoden ompeluinnostus kai täytti kiintiöt. Uudet tekonivelet sormissa ovat kyllä vieneet niistä kivut pois, eikä sormet ole ollenkaan niin jäykät, että niiden kanssa neulominen tai virkkaaminen olisi hankalaa. Mutta ne kaikki muut sormet, joita ei ole vielä korjattu, on kipeät suunnilleen koko ajan. Ja vähän kun pidempään neuloo, ne vasta kipeät onkin. Eikä nämä kosteat sääolot ainakaan paranna tilannetta. Mutta aina silloin tällöin jotain pientä valmistuu ja niitä on nyt muutama tässä.







Kevätpipo

Lanka on Sandnesgarn Line. Puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Kivan tuntuinen lanka. Mallina pipossa on Wurm, johon tykästyin kovasti talvella. Reunus on tässäkin tehty 1o1n koska paksumpaa reunaa ei tällaisessa kesäpipossa tarvitse olla. Oman pään kuvaaminen oli hiukan haastavaa. Välillä näkyi vain pieni osa piposta ja välillä pelkästään naapurin keltainen talo. Pari kuvaa sentään onnistui. Tästä piposta tykkään ja se on ollut käytössä jo paljon.







Huivi

Lanka huivissa on BC Garn Soft Silk eli silkkilanka. Mallina on Annis, mutta koska epäilin langan riittävyyttä (ja olin epäilyissäni oikeassa) tein pompuloita vain yhdelle kerrokselle. Lanka oli joustamaton ja venymätön, huivista ei saanut missän paikassa onnistunutta kuvaa ja huivi näyttää kaulassa vain mustalta mytyltä. Ärsyttää koko huivi, mutta tulipahan tehtyä valmiiksi. Esko sentään tykkää nukkua huivin päällä eli on sille sentään jotain käyttöä.





Ritarin puku

Löysin pääsiäisen aikaan kirjastosta kirjan Kahvipussin uusi elämä ja siitä löytyi ohje ritarin asusteihin. Toivo halusi olla ritari eskarin naamiaisissa, joten kirjan ohje tuli juuri tarpeeseen. Asusteiden alle vain harmaa pusero ja housut. Miekka ja kilpi olivat jo parin vuoden takainen kirpparilöytö. Haarniskaan meni kahvipusseja kahdeksan, koska se on tehty kaksinkertaisena ja välissä on vanu. Seitsemäs pussi meni kiinnitysnyöreihin ja kahdeksas kuvioon. Kypärään meni pusseja neljä ja kuvion leikkasin jostain pienestä jämäpalasta. Tuli kyllä tosi tyylikäs ritari.

5 kommenttia:

  1. Toivon asu on upea! Minäkin neuloin viime talvena pari wurmia, mutten kumpaakaan itselleni.

    VastaaPoista
  2. Onpa upea ritarin asu, tuo Reilu-merkintä saa vielä erityisplussan

    VastaaPoista
  3. Kauniita asusteita ja Toivon ritaripuku on aivan mahtava!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)