keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Neljä kissaa

Olen yrittänyt epätoivoisesti ottaa kuvaa kaikista neljästä kissasta siitä asti, kun pikkuiset tulivat meille. Ei mikään helppo nakki. Alma ei päästä lähelleen pikkukissoja. Eskokaan ei niin kamalan innostunut ole niistä ja viettää muutenkin kaikki päivät ulkona eli ei ole oikein kameran tavoitettavissa. Ja pikkukissat liikkuvat aivan liikaa. No, Almakin innostuu kamerasta (tai oikeastaan siitä ihmisestä) heti, eikä siitäkään otetut kuvat yleensä onnistu. Ruokakupilla ne sattuvat aina silloin tällöin olemaan samaan aikaan, joten siinä olisi se kohta. Mutta silloin ei yleensä ole kameraa lähellä. Yhtenä päivänä melkein onnistuin. Suttuinen kuva ja Alma jo poistumassa kuvasta. Mutta siinä ne on. Kaikki neljä.



Almalla oli viime viikolla syntymäpäivä ja se täytti kunnioitettavat 15 vuotta. Saisi vanheta arvokkaasti ellei olisi noita pikkukissoja. Ne on ärsyttäviä ja aivan liian kiinnostuneita Almasta. Sopivaan tahtiin kun Alma antaa niille läpsyjä, niin eivät tuppaa ihan koko ajan siihen viereen. Me annetaan Alman usein nukkua meidän sängyssä ja makuuhuoneen ovi kiinni. Siellä saa olla rauhassa.



Tosin usein kun sitä ovea raottaa, käy näin. Älkää kiinnittäkö huomiota petaamattomaan sänkyyn.



Aamu ja Arvo ovat vilkkaita pikku kissoja kuten pitääkin. Nukkuvat myös onneksi kissojen tavoin paljon. Ollaan jo vähän ulkoiltu tuossa etupihalla. Eilen ne pääsivät vahingossa karkaamaan ikkunasta ulos ja olivatkin sitten aivan uupuneita loppupäivän. Ja tänään on Aamu karannut kaksi kertaa. Mies lupasi laittaa verkot ikkunoihin kun tulee kotiin. Vähän aikaa ne päivystivät ikkunalla, mutta ovat nyt nukkumassa. Ikkunat on auki ja ovet niihin huoneisiin kiinni. Ainakin siihen asti kun joku taas unohtaa, että siellä on ikkunat auki.



Esko on näistä kissoista tällä hetkellä se, jota näkee kaikkein vähiten. Hellepäivät se vietti ulkona jossain puskassa maaten. Ja ulkona se on tälläkin hetkellä. Toistaiseksi ollaan saatu se vielä yöksi sisälle, mutta varmaan on pian taas sekin ilta, kun sitä ei kuulu. Almakin on yrittänyt yöksi ulos, mutta sitä vanhusta ei sinne enää yöksi päästetä. Esko on hyvä saalistaja ja aina sen näkee hiiri tai myyrä suussa. Ja yhtenä aamuna se kantoi pihalle pupun poikasen. Loppupäivä menikin ihan nukkuessa.

6 kommenttia:

  1. Voi miten suloisia! Me ollaan kissa-ihmisiä niin kovasti, mutta allergia-epäily häilyy lasten yllä. Ehkä sitten myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsien allergiaepäilyt pitäisi meidätkin kissattomina. Miehen kissa-allergia ei.

      Poista
  2. Karvaiset lemmikit ovat niitä parhaita. Minullekin kelpaisi muutama kissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin vielä muutama, mutta eräs sanoo ei.

      Poista
  3. Ihania kisukuvia! Suloisia ovat kaikki ja tuo kuva pikkukissoista ikkunalla on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kissoista on välillä kvaikea ottaa noita kuvia.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)