lauantai 23. elokuuta 2014

Tapahtui viikolla

Pari viikkoa on nyt opeteltu koululaisen arkea ja hyvinhän se jo sujuu. Läksyjä on jo onneksi ollut melkein joka päivä. Ja ope lupasi vanhempainillassa, että niitä tuleekin joka päivä. Koululainen on innokas läksyjen tekijä ja se on hyvä se. Minä en vain meinaa millään saada aikaiseksi oikein mitään. Osin se johtuu varmasti siitä, että sitä tekemistä on melko runsaasti ja osaltaan varmaan tästä koulunalkamisen jännityksestä. Enemmän ehkä tekemisen runsaudesta. Ulkona on vaikka mitä puuhaa (kitkemistä, kaivamista, istuttamista, perennanvarsien katkomista) vielä, säilöminen on erittäin vaiheessa ja sisätilat näyttävät räjähtäneiltä eli niillekin pitää tehdä jotakin (Vaikka siivota. Voisi aloittaa imurin pölypussin vaihtamisella.) ja sen lisäksi on menossa erittäin koukuttava virkkaustyö ja parit kankaat leikattu ommeltavaksi. Olen lisäksi suunnitellut eteisen seinien tapetointia ja keittiöönkin on tulossa vähän enemmän työkaluja kuin vain liisteritelaa vaativa muutos. Plus sen lisäksi sain mökillä kuningasidean mökin keittiöremonttiin ja ihan jotain pientä maalaamista sinnekin. Ehkä ekana olisi tehtävä pihajutut ja säilöntä. Tosin ensi viikolle luvatut sateet varmaan siirtävät tekemiset sisätiloihin. En ole ehtinyt edes pelata tai hengailla päivittäin netissä kun aika kuluu siihen kun mietin mitä tekisin seuraavaksi.

Viime viikolla olin mukana Toivon koulun vanhempaintoimikunnan kokouksessa ajatuksella, että lähtisin toimintaan mukaan aktiivisesti. Asia on vielä mietinnässä, mutta kovasti se kyllä kiinnostaa. Tulla mokkapalavanhemmaksi. Pitäisi kyllä ajan riittää siihen kun en kerran töissäkään käy.

Tällä viikolla alkoi myös tosi odotettu päiväkerho Tyynellä. Tyynehän on hokenut menevänsä kerhoon kun on iso tyttö jo siitä asti, kun Toivo aloitti kerhon kolme vuotta sitten. Nyt on Tyyne sitten se iso tyttö, joka halusi, että otetaan kuva kerhoon lähdöstä. Sellainen samanlainen kuva mikä otettiin Toivosta kun koulu alkoi. Ja sellainen sitten otettiin. Uusissa kerhovaatteissa (joita voi pitää päällä vain kerhossa), uudessa kerhorepussa ja Toivon vanhoissa saappaissa sekä Toivon vanhoissa kerhoreinoissa kerho sitten aloitettiin.

Eli eroahdistuksen kyyneleitä on tälläkin viikolla äidillä riittänyt. Lapset kasvavat, ei siitä pääse mihinkään.

Perjantaina lähdettiin mökille yöksi. Eipä me siellä mitään tehty, syötiin perinteiset mökkigrillaukset ja saunottiin. Tänään lähdettiin jo aamupäivällä pois, kun mentiin Iiitin Maakansaan Wanhat Wehkeet -tapahtumaan. Eli siellä päästiin patsastelemaan vanhoja traktoreita ynnä muita sellaisia. Ei mikään supersuuri tapahtuma, mutta meidän aikatauluun sopiva. Aikataulu meillä oli, koska lasten oli ehdittävä synttärijuhliin. Äsken hain väsyneet nuhanenäiset lapset kotiin ja kai se on kohta käytävä nukkumaan, että päästään kaikki mökkireissun aiheuttamasta väsymyksestä eroon.


Ps. Koeajoin äsken meidän uuden traktorin. En ajanut ojaan.

Ps2. Toivo on vihdoinkin harvahammas, kun eilen irtosi toinen alasivuhammas. Tuskin maltan odottaa kun ne ylähampaat lähtevät.

Ps3. Kissat olivat ulkona yön kun oltiin mökillä. Kaikki neljä. Näin painajaisia verisistä kissoista, mutta kaikki olivat hyvissä voimissa kun saavuttiin kotiin.

8 kommenttia:

 1. ps3. Taisi olla se tärkein :)
  Mukavia kerhohetkiä Tyynelle, reippaan näköisenä lähti. Puutarhahommia olisi jos vaan pääsisi tekemään, täällä on sade kiusannut vähän joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps3. oli tärkein. Podin huonoa omatuntoa ja huonoa kissaäitiomatuntoa koko reissun ajan. Silti varmaan seuraavankin yhden yön poissaolon ne saavat yöpyä ulkona. No ehkä Alman ei sentään tarvitse.

   Sade on kyllä hiukan häirinnyt puutarhatöitä. Tänään olenkin yrittänyt olla ahkera, koska ensi viikoksi on luvattu pelkkää sadetta.

   Poista
 2. Kiva että ekaluokka on lähtenyt hyvin käyntiin, niin meidänkin pojalla. Tärkeintä tuntuu olevan välitunnit ja vieruskaverit :) Mokkapala-vanhemmuus on ihan kivaa.. Lapset saavat nimittäin pienellä vaivalla ihmeen paljon hyötyä. Tosin olen itse aika laiska puuhanainen, mutta välillä kannan korteni kekoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Välitunnit ja kaverit. Myös läksyt ja aapinen tuntuvat olevan kovia juttuja. Jännä nähdä millaisen vastaanoton saan niiltä vanhoilta jäseniltä jatkossa vanhempaintoimikunnassa, kun olisi niin paljon kysyttävää ja vähän ehdotuksiakin. Ja tuleepahan sitä opeteltua mokkapalojen leipominenkin :)

   Poista
 3. Isot pienet ja vielä niin pienet kuitenkin!
  Kiva, kun koulu on alkanut hyvin ja kerho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kovin pieniä ovat vielä, kyllä. Hirvittää ihan vähän kun Toivo on tuolla koulutiellä yksin.

   Poista
 4. Olipa upeaa, että Tyyne pääsi nyt kerhoon ja on iso tyttö! Ja ahkeralta näyttää koulupoika kuvassa, hienoa!
  Tuo vanhempainyhdistyksessä mukanaolo on ihan miellyttävää hommaa. Itse olin monta vuotta rahastonhoitajana. Siinä tulee kivalla tavalla tutuksi toisten lasten vanhemmat ja yhteistyö on helppoa.
  Mukavaa viikoa!
  ps. Kyllä sitä eroahdistusta riittää. Vein oman esikoiseni viikonloppuna Kajaaniin ja ensimmäistä kertaa hän myönsi että oli kurja olo, kun olimme lähteneet kotiin ja niinpä mulla on vieläkin kyyneleet aika herkässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin just sitä, että siellä vanhempainyhdisyksessä oppisi tuntemaan muita vanhempia ja kyläläisiä vähän paremmin. Ja samalla saiai tehdä jotain koulun eli lasten hyväksi.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa :)